Γιάννης Μπουροδήμος: “Εκτός ορίων το νερό σε Ψαχνά – Καστέλλα – Πολιτικά”

nero

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιάννης Μπουροδήμος σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην υδροδότηση σε Ψαχνά, Καστέλλα και Πολιτικά.

Ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γ.ΨΑΘΑΣ παραδέχθηκε στις 7/4/2023 σε ανακοίνωσή του ,ότι οι μικροβιολογικές αναλύσεις που διενήργησε η Δνση δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας . Στ Ελλάδας σε δείγματα νερού από ΨΑΧΝΑ, ΚΑΣΤΈΛΛΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ την 6η ΜΑΡΤΊΟΥ 2023,ήταν εκτός ορίων με πολλά κολο-βακτηρίδια.

Το νερό πού έτρεχε δηλαδή στις βρύσες εκείνη την περίοδο με την έξαρση της γαστρεντερίτιδας ,ήταν ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΟ για πόση, χωρίς οι κάτοικοι που το χρησιμοποιούσαν να έχουν καμμία ενημέρωση από την δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο ιδιαίτερα.

Η παραδοχή για το ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΟ νερό δεν ήρθε μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου για να ενημερωθούν οι κάτοικοι των Ψαχνών, της Καστέλλας και των Πολιτικών, αλλά μετά από ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου Γ.ΣΕΛΕΒΑΚΟΥ ο οποίος δημοσιοποίησε την αίτηση του προς τον δήμαρχο για χορήγηση των μικροβιολογικων αναλύσεων και την άρνηση του δημάρχου να τις χορηγήσει.

Από την ανακοίνωση του Δημάρχου γεννώνται τα πιο κάτω ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει:

1.Γιατι μόλις ενημερώθηκε από την Δνση δημόσιας Υγείας δεν ενημερωσε άμεσα τους κατοίκους για να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το ακατάλληλο νερό;
2.Πότε έλαβε τις μικροβιολογικές αναλύσεις από την Δνση Δημόσιας Υγείας και για ποιό λόγο τις απέκρυψε;
3.Γιατί ακόμη και σήμερα δεν δημοσιοποιεί τις αναλύσεις; Μήπως το καλό νερό που έριξε στην δεξαμενή είχε πάρα πολλά κολοβακτηρίδια;
4.Πόσο λογικό είναι το νερό στο τέλος Φεβρουαρίου να μην έχει καθόλου κολοβακτηρίδια και σε λίγες ημέρες να είναι εκτός ορίων;
Μήπως κάτι γίνεται με τα δείγματα που στέλνονται για ανάλυση;
Ποιος διενεργεί τις δειγματοληψίες;
5.Στις υδροληψίες λειτουργούν οι αυτόματοι χλωριοτές ή η χλωρίωση γίνεται με τον κουβά;

Ποιος είναι υπεύθυνος για την ορθή χλωρίοση του νερού;

Επειδή σε κάθε περίπτωση με τις ενέργειες ή τις παραλήψεις του δήμου δημιουργήθηκε κίνδυνος στην δημόσια υγεία, ο Δήμαρχος πρέπει να ζητήσει ΣΥΓΓΝΏΜΗ από τους πολίτες που κατανάλωναν ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΟ νερό και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να μην επαναληφθεί το συμβάν.

Ας αντιληφθεί επιτέλους ότι δεν μπορεί να παίζει με την δημόσια ΥΓΕΊΑ και ας ορίσει ένα υπεύθυνο επιστήμονα να παρακολουθεί την ποιότητα του νερού.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΔΉΜΟΣ

Πρ.Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων