Γιάννης Μπουροδήμος: “Στόχος μας δεν είναι η κατάργηση του εθελοντικού κλιμακίου δασοπυρόσβεσης, αλλά η ενίσχυση των δυνάμεων δασοπροστασίας στην περιοχή”

22 Σεπτεμβρίου 2023, 8:18 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Απάντηση δίνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιάννης Μπουροδήμος, για αρνητικές θέσεις που διακινούνται εναντίον του τις τελευταίες ημέρες που κάνουν λόγω για κατάργηση του εθελοντικού κλιμακίου Ψαχνών.

Η ανακοίνωση:

Τις τελευταίες ημέρες διακινούνται αρνητικές θέσεις, σε σχέση με την πρότασή μας για ίδρυση κλιμακίου της πυροσβεστικής υπηρεσίας στα Ψαχνά.

Μάλιστα φθάνουν στο σημείο να σχολιάζουν ότι έχουμε βρει και τον διοικητή του κλιμακίου.
Σε όσους λοιπόν ανησυχούν για την πρότασή μας, τους λέμε ευθαίως ότι στόχος της πρότασή μας δεν είναι η κατάργηση του εθελοντικού κλιμακίου δασοπυρόσβεσης, αλλά η ενίσχυση των δυνάμεων δασοπροστασίας και δασοπυροσβεσης στην περιοχή, με την μεταφορά προσωπικού και μέσων δασοπυροσβεσης κοντά στο δάσος.

Εξ άλλου οι ανησυχούντες πρέπει να γνωρίζουν ότι ως δήμαρχος εισηγήθηκα στο δημοτικό συμβούλιο και εγκρίθηκε η ίδρυση του εθελοντικού κλιμακίου, προκειμένου να επιχορηγείται νόμιμα από τον Δήμο με υλικά, καύσιμα και χρηματικά ποσά.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ίδρυση του κλιμακίου μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για την περιοχή και για την προστασία του δασικού οικοσυστηματος.

Κανείς εθελοντής δεν πρέπει να φοβάται τίποτα γιατί απλά η μία δομή θα λειτουργεί επικουρικά με την άλλη και η λειτουργία του εθελοντικού κλιμακίου θα ενισχυθεί ακόμα παραπέρα.

Ασφαλώς τιμούμε το έργο των εθελοντών και εφόσον μας δοθεί η εντολή διοίκησης του δήμου η δομή θα ενισχυθεί περαιτέρω, για να μπορεί να ανταποκρίνεται ακόμα καλύτερα στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων.

Είμαστε στην διάθεσή σας, να σας αναλύσουμε από κοντά τις προτάσεις μας και να ακούσουμε τις θέσεις σας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΔΉΜΟΣ

Υποψ.Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.