Γιάννης πίνει…Γιάννης Κερνάει…και άλλος Γιάννης απαντάει….

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ_ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ_ΜΑΡΑΓΚΟΣ

Επιστολή προς το eviathema.gr (Δείτε την επιστολή εδώ) έστειλε το Επιμελητήριο Εύβοιας, για το άρθρο που αναρτήσαμε σχετικά με την συμμετοχή του Προέδρου, Γιάννη Γεροντίτη, σε πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Ευβοίας καθώς και την αλόγιστη χρήση χρηματικών ποσών μέσα στο Επιμελητήριο, πριν δύο ημέρες “Γιάννης πίνει…Γιάννης κερνάει” όπου ο Πρόεδρος δεν θέλησε να απαντήσει ο ίδιος αλλά μέσω του Γραμματέα Γιάννη Μαραγκού.

Αναφορικά με την επιστολή του Επιμελητηρίου έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Εμείς δεν κρίναμε αν αυτές οι δαπάνες ήταν αναγκαίες αλλά οι γνώσεις μας σχετικά με τον τεχνολογικό εξοπλισμό μας επιτρέπουν να κρίνουμε ότι σίγουρα δεν ήταν λελογισμένες…

Σοκαριστικό Ατύχημα στην Γυμνού Ευβοίας: Υπάλληλοι της ΔΕΗ Βρήκαν ακαριαίο θάνατο από ηλεκτροπληξία

Δεν μπορεί για παράδειγμα να ισχυρίζονται ότι το ποσό αγοράς δυο υπολογιστών που ξεπερνά τις δυο χιλιάδες ευρώ είναι μια λελογισμένη ( όπως την αναφέρουν) δαπάνη γιατί ξέρουμε πολύ καλά τις τιμές της αγοράς.. Δεν μπορεί η αγορά μιας WEB κάμερας που ξεπερνά τα 1000 ευρώ να παρουσιάζεται ως λελογισμένη δαπάνη..

Σε ποιους απευθύνονται;;;; Δεν είναι όμως τυχαίο ούτε το ύφος της επιστολής ούτε οι πρακτικές διαχρονικά κάποιων στο Επιμελητήριο που έχουν οδηγήσει το θεσμό του σε απαξίωση και αδιαφορία από τα μέλη του..

Ούτε είναι τυχαίο ότι στους δεκαπέντε χιλιάδες μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να είναι ενεργά μέλη του φορέα προσέρχεται στις εκλογές για να ψηφίσει το 20% με το 80% να απέχει επιδεικτικά.

Είναι προφανές ότι αν κάποιοι προμηθεύονταν είδη για το σπίτι τους θα ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και θα έκαναν μια στοιχειώδη έρευνα αγοράς για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό στην καλύτερη τιμή.

Η λογικές του λεφτά υπάρχουν αφορούν περιπτώσεις που πρόκειται για χρήματα άλλων και στην προκειμένη περίπτωση των ελάχιστων ακόμα που πληρώνουν τις εισφορές τους στο Επιμελητήριο…

Τέλος δεν είναι τυχαία ούτε η νοοτροπία κάποιων που έχουν ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο δήθεν για να επιμορφωθούν με έξοδα του επιμελητηρίου οι οποίοι εν μέσω Οικονομικής δυσπραγίας των επιχειρήσεων που ταλανίστηκαν από τρία μνημόνια και μια πανδημία καλούνται σήμερα να πληρώσουν βεβαιωμένες τους παλιές οφειλές στην αρμόδια ΔΟΥ με πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου….

Έτσι το Επιμελητήριο Εύβοιας που θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην στήριξη της επιχειρηματικότητας μετατράπηκε με τα χρόνια και με τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν ψηφοθηρικά με αυτό σε ένα κλειστό κλάμπ μιας παρέας που επιζητά τις καρέκλες, την προσωπική του προβολή και όχι την ουσία της προσφοράς στο κοινό καλό.

Μια Λουδοβίκεια αντίληψη περι συμμετοχής σε ένα φορέα που πλέον δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του.

Εφιαλτική η βόλτα για δύο κορίτσια: Τις ξυλοκόπησαν και τις βίασαν 8 άντρες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αλυκές Δροσιάς: Τους έκαναν τσακωτούς έξω από το εξοχικού του Νίκου Ευαγγελάτου….

ΠΑΝΙΚΟΣ – Σκάνδαλο μεγατόνων για τον Δημήτρη Θωμά – Για κακουργηματικές πράξεις η παραπομπή του πρώην Δημάρχου Κύμης

Δομή Ριτσώνας: Μετανάστης βρέθηκε μαχαιρωμένος – Μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Ψαχνά Ευβοίας: Μπήκαν βράδυ και του ρήμαξαν την επιχείρηση

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο