Γιώργος Ψαθάς στο eviathema.gr για κλείσιμο τράπεζας στα Ψαχνά: “Εδώ και δύο μήνες παλεύουμε να κρατήσουμε το υποκατάστημα”

ΨΑΘΑΣ

Σάλος ξέσπασε για ακόμα μια φορά μετά το δημοσίευμα του eviathema.gr, για την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει δύο υποκαταστήματα της σε Ψαχνά και Κύμη στο προσεχές διάστημα.

Σε επικοινωνία του με το eviathema.gr, ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, επιβεβαίωσε την πρόθεση αυτή της τράπεζας για κλείσιμο υποκαταστημάτων.

Ανέφερε δε ότι τους τελευταίους δύο μήνες είναι σε διαρκή επικοινωνία με όλες τις βαθμίδες διοίκησης της Τράπεζας για την αποφυγή του κλεισίματος.

Μάλιστα ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής, για την ενίσχυση της Πειραιώς διατηρούσε καταθέσεις ύψους 7.000.000 ευρώ με σκοπό την ενίσχυσή της, κάτι που άλλαξε πρόσφατα με νέα νομοθεσία η  οποία επέβαλε στους Δήμους να πάνε τις καταθέσεις τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Παρόλα αυτά ο Δήμος σήμερα διατηρεί πόσο ύψους 1.000.000 ευρώ στην τράπεζα Πειραιώς, διπλάσιο από το επιτρεπόμενο με σκοπό και πάλι να υπάρχει κίνητρο το κατάστημα να παραμείνει.

Να σημειώσουμε ότι η τακτική των τραπεζών φυσικά να κλείνουν υποκαταστήματα γίνεται χωρίς συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με δικαιολογία την μείωση των εξόδων, κάτι που αποδεικνύεται ότι αποτελεί δικαιολογία.

Διαβάστε επίσης

Γίνετε μέλος στην κοινότητα VIBER του eviathema.gr για να μην χάνετε καμία είδηση