Γιώργος Ψαθάς: “Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ” – Η διαφωνία για τα εναλλακτικά αιτήματα

ΨΑΘΑΣΛΑΡΚΟΨΑΧΝΑ

Από την αρχή ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, τάχθηκε υπερ των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, όντως ανοιχτός σε όποια βοήθεια του ζητηθεί.

Στο έκτακτο ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 16/02 στο ΕΚΠΑ Ψαχνών για το θέμα της ΛΑΡΚΟ, η ένωση Εργαζομένων κατέθεσε προς το ΔΣ μια απόφαση γενικής συνέλευσης όπου ανέφερε συνολικά 5 αιτήματα τους καθώς και 3 εναλλακτικά τα οποία αποτελούν ειδικά αιτήματα και η Δημοτική αρχή δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Ψαθάς, να έρθει σε τριβή στο τέλος της συνεδρίασης με τα μέλη του σωματείου.

Συγκεκριμένα ζητούσαν:

  1. Διασφάλιση συνέχεια στην παραγωγική λειτουργία της ΛΑΡΚΟ.
  2. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ κατά προτεραιότητα στην παραγωγική λειτουργία της εταιρίας.

Τα Εναλλακτικά αιτήματα:

Προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και όχι προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για αυτούς οι οποίοι βρίσκονται στην τελευταία επταετία πριν την απονομή της σύνταξης τους, με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές.

Ειδικό ταμείο μετάβασης διάρκειας μέχρι ένα χρόνο, με πλήρεις αποδοχές για το σύνολο του προσωπικού το οποίο δεν εντάσεται στην προηγούμενη κατηγορία.

Μετατάξεις του συνόλου του προσωπικού το οποίο δεν θα μεταφερθεί στην νέα εταιρία εντός του έτους, σε προσωποπαγείς θέσεις ΟΤΑ, Περιφερειών και λοιπών Νομικών Προσώπων Δημόσιου Τομέα με αναγνώριση προϋπηρεσίας.

3. Άμεση απόδοση στο σύνολο του προσωπικού των αποζημιώσεων, χωρίς κρατήσεις, όπως αυτές απορρέουν από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

4. Πλήρης αποζημίωση των δικαιωμάτων που απορρέουν από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ASPIS & GENERALLI.

5. Άμεση απόδοση των οφειλόμενων στο σύνολο του προσωπικού από τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας( άδειες κλπ)

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!.