Γιώργος Ψαθάς στο eviathema.gr: Η ζημιά που θα μπορούσε να προκληθεί από τις φωτιές θα μπορούσε να είναι μεγάλη. Η μέρα λήγει αισίως [ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Γιώργος Ψαθάς στο eviathema.gr

Αισίως θα λήξει η μέρα για την περιοχή του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, καθώς οι φωτιές που ξέσπασαν από το μεσημέρι της Δευτέρας, λόγο των κεραυνών από το προηγούμενο βράδυ είναι υπό έλεγχο.

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στην περιοχή Κυπαρίσσι Ευβοίας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – BINTEO]

Στο σημείο της φωτιάς μεταξύ Κυπαρίσσι και Καμαρίτσα η κάμερα του eviathema.gr συνάντησε τον Δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά ο οποίος έκανε αποκλειστικές δηλώσεις και μας μετέφερα πως έχει η κατάσταση.

“Τελειώνει αισίως, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς η φωτιά είχε εστία σε συμπαγές πυκνό δάσος από πεύκα και θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Χθές το βράδυ είχαμε κεραυνούς με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικρές εστίες οι οποίες σιγόκαιγε.”

Πολιτικά Ευβοίας: Ξέσπασε εξαιρετικά επικίνδυνη δεύτερη μεγάλη φωτιά στο Μονοπάτι της Ηρώς

Επίσης ο Γιώργος Ψαθάς είπε: “Ο Αρχηγός έστειλε, ένα πτητικό μέσο την Αφροδίτη το οποίο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο σβήσιμο της φωτιάς, κινήθηκαν 2 Canadair και 1 Super Puma, αλλά λόγο της πυκνής νέφωσης δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν.”

Ενώ επίσης ευχαρίστησε τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Ψαχνών, την ΠΥ Χαλκίδας, την ΛΑΡΚΟ, την περιφέρεια για την συμβολή τους σε έγκαιρη κατάσβεση της φωτιάς.

Φωτιά σε Πολιτικά – Καμαρίτσα: Εσπευσμένα στα σημείο Ψαθάς – Κελαϊδίτης – Αποκλειστικές Δηλώσεις στο eviathema.gr [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Τέλος ακόμα δεν έχει εκτιμηθεί η ακριβής ζημιά που προκλήθηκε κάτι που θα διαπιστωθεί εντός λίγων ωρών ενώ δεν υπάρχουν ζημιές σε κατοικίες ή αγροικίες παρά το γεγονός ότι η φωτιά ήταν πολύ κοντά.

DSC 0216 4 DSC 0215 4 DSC 0213 4 DSC 0212 4 DSC 0211 3 DSC 0210 3 DSC 0209 3 DSC 0208 3 DSC 0217 4