Η ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ευβοίας για τις καταγγελίες βιασμών – Τι αναφέρει σχετικά με τον Πρωθυπουργό

ΔΕΕΠ ΝΟΔΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ευβοίας σχετικά με τις καταγγελίες για βιασμούς που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες….

Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη διεξήχθη πριν λίγες ημέρες στη Βουλή συζήτηση,σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με γεγονότα που διήγειραν την κοινή γνώμη, κατόπιν καταγγελιών για φαινόμενα κακοποίησης και τέλεσης βαρύτατων εγκλημάτων, σε βάρος της γενετήσιας ζωής, κυρίως στον χώρο της τέχνης.

Η αντιπολίτευση, στερούμενη επαρκούς αντιπολιτευτικού λόγου και πειστικών προτάσεων σε οποιοδήποτε τομέα της δημόσιας ζωής, περιορίστηκε σε άναρθρες κραυγές περί απομάκρυνσης της Υπουργού Πολιτισμού, ως δήθεν εμπλεκομένης στην προώθηση και διατήρηση σε θεσμική θέση του κατηγορουμένου για τα ανωτέρω αδικήματα, αν και αμέσως είχε κάνει αποδεκτή την παραίτηση του χωρίς μέχρι τότε να έχει κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία εις βάρος του, ακόμη και σε επίπεδο μηνύσεως.

Η εκτόξευση χυδαίων υπονοούμενων εις βάρος του Πρωθυπουργού ήταν τέτοιας έκτασης, που υποχρέωσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναδιπλωθεί και να απόσχει οποιουδήποτε συσχετισμού με τους πρωταγωνιστές της, κατόπιν των αυστηρών παρατηρήσεων του επικεφαλής της κυβέρνησης για τον πρωτοφανή υποβιβασμό του πολιτικού λόγου.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του, τόσο στην πολιτική αντιπαράθεση και την προσήλωση του στη στιβαρή διακυβέρνηση, όσο και στην προώθηση της επίλυσης προβλημάτων που ταλανίζουν την χώρα από πολλού χρόνου, ανακοίνωσε σειρά νομοθετικών και άλλων πρωτοβουλιών, που ισχυροποιούν τα πλαίσια αποτροπής αλλά και την τιμωρία τέτοιων φαινομένων. Έτσι:

  • Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και σε ότι αφορά τους ανήλικους η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος.
  • Εγκαινιάζεται η κεντρική διαδικτυακή πύλη metoo.gov.gr όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες και όλες οι πολιτικές γύρω από αυτό το θέμα.
  • Δημιουργείται ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες οι οποίοι έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους (προπονητές, εργαζόμενοι σε κατασκηνώσεις κ.λπ.), σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την ΕΛ.ΑΣ.
  • Σε συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους συντάσσονται υποχρεωτικοί κώδικες δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση με προβλέψεις για τη συμπεριφορά και κυρώσεις σε όσους δεν τους τηρούν.
  • Στο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων των γιατρών του ΕΣΥ και των σωμάτων ασφαλείας εισάγεται ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα παρενόχλησης στον χώρο εργασίας.

Η ελληνική κοινωνία είναι αποφασισμένη να εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνοδοιπόρους του στην ενασχόλησή τους με την προάσπιση των βανδάλων των ελληνικών πανεπιστημίων και των διαμαρτυρόμενων, πολλαπλώς καταδικασθέντων για δολοφονίες και πράξεις κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία ούτε εκδικείται ούτε εκβιάζεται.

Φαινόμενα εξουσιαστικής βίας έναντι οποιουδήποτε δεν έχουν σχέση με τις αξίες μας και, με τη σύμπνοια και ομοψυχία του ελληνικού λαού, αυτή η κυβέρνηση θα τα καταπνίξει.

Το κράτος δικαίου θα υπερισχύσει έναντι παντός.

Άκρως αποκαλυπτικός ο Κώστας Μαρκόπουλος – Συνέντευξη εφ όλης της ύλης στο eviathema.gr

Εύβοια: “Πάνε και έρχονται” οι ληστείες και διαρρήξεις σε διάφορες περιοχές – Τα αποτελέσματα του σκληρού lock down

Χαλκίδα Ευβοίας: Νόμιζε ότι θα ξέφευγε όμως μετά από καταδίωξη κατέληξε στο αυτόφωρο τα ξημερώματα του Σαββάτου

Ψαχνά Ευβοίας: Μεθισμένος με ναρκωτικά και χωρίς δίπλωμα συνελήφθη Ρομά τα ξημερώματα του Σαββάτου

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο