Η Εορτή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

24 Ιουνίου 2024, 10:12 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Η Εορτή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε το 3ήμερο της εορτής  της Πεντηκοστής στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου όπου έλαβαν χώρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο φερώνυμο ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Κύμη.

Το εσπέρας του Σαββάτου στον προαναφερθέντα ιερό ναό τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως και συνχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με την συμμετοχή των ιερέων απο ενορίες της Κύμης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος.

Την κυριώνυμο ημέρα Κυριακή της Πεντηκοστής τελέσθηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτατάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου πλαισιούμενοι απο τους ιερείς.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας τελέσθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας.

Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα Κύμης.

Την κυριώνυμο ημέρα την Δευτερα του Αγίου Πνεύματος στον  πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίας Τριάδος Κύμης  τελέσθηκε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου πλαισιούμενοι απο τους ιερείς.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ απευθύνοντας  τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς που τίμησαν την εορτή.

Επίσης την επιμέλεια της πανηγύρεως του ιερού ναού είχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως και εφημέριος του ιερού ναού Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Σταμπέλος.

Η Εορτή της Πεντηκοστής στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Φωτογραφίες Ειρήνη Σταμπέλου.

Κατιάνα Βαμβακούλα.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.