Η Βούλα Αγιοστρατίτη στην Εκπομπή “Πρωινή ενημέρωση”: “Ζητάμε την επιτάχυνση των διαδικασιών αποζημιώσεων των επιχειρήσεων, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια…”

13 Αυγούστου 2021, 5:52 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, “Πρωινή ενημέρωση”, ήταν καλεσμένη η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, όπου μίλησε για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί στην Βόρεια Εύβοια και ποιοι είναι οι βασικοί άξονες που θα πρέπει να εστιάσουν σχετικά με τις αποζημιώσεις.

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα για την διαχείριση των λαβωμένων από τις πυρκαγιές πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, ζητάμε την επιτάχυνση των διαδικασιών αποζημιώσεων τους, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια.

Οι άξονες του πακέτου στήριξης θα πρέπει να εστιαστούν στα ακόλουθα:
– Αναστολές φορολογικών – ασφαλιστικών υποχρεώσεων και αντίστοιχο πάγωμα δανείων, για τουλάχιστον ένα χρόνο, αντί έξι μηνών όπως ανακοινώθηκε.
– Αναστολή για ένα χρόνο συμβάσεων εργαζομένων στους κλάδους των επιχειρήσεων και τουριστικών καταλυμάτων που καταστράφηκαν ολοσχερώς ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
– Άμεση χρηματοδότηση χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές κολυσιεργίες
– Ολιστικό πλαίσιο παραγωγικής και πολεοδομικής ανασυγκρότησης του συνόλου των πληγεισών περιοχών
– Άμεση απασχόληση των ανθρώπων που βιοπορίζονταν από το δάσος όπως οι ρητινοκαλλιεργητές, μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι στις εργασίες αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων και αναδάσωσης – αναγέννησης του καμένου δάσους.

Αξίζει για να τονίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που απειλεί αυτή τη στιγμή τη Βόρεια Εύβοια να επισημάνουμε, ότι κάλυπτε περισσότερο από το 70% της παραγωγής ρητίνης της χώρας μας, ενώ αντίστοιχα στις περιοχές που κάηκαν έβαζαν τα μελίσσια τους το 80% των μελισσοκόμων.

Επίσης υπάρχουν κτηνοτρόφοι που έχουν χάσει τα πάντα αλλά και σε όσους απέμειναν ζώα φάρμας, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ζωοτροφές.

Στοίχημα μας η ανακούφιση των πληγέντων, όπου πέρα από το ˶πόσο˵ θα διατεθούν, θα πρέπει να είναι και το ˶πως˵ θα επιτευχθεί.

Εύβοια: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαυρόπουλο [ΦΩΤΟ]

Βόρεια Εύβοια: Διαδικτυακή καμπάνια για τη στήριξη του τουρισμού – Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Λίμνης :”Δίνουμε ζωή στα μαγαζιά μας στις επιχειρήσεις μας”

Φωτιά στην Εύβοια: Πυροσβέστης έμεινε χωρίς σπίτι – Έδινε μάχη να σωθούν τα σπίτια των συγχωριανών του την ώρα που καιγόταν το δικό του[ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Λίμνη Ευβοίας: Δύο βδομάδες πριν την πυρκαγιά προκήρυξε διαγωνισμό για αντιπυρική προστασία το Δασαρχείο

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.