Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναφώνησε το "Άξιος" για το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαπόλεως Νικηφόρο
in ,

Η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναφώνησε το “Άξιος” για το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαπόλεως Νικηφόρο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου, 8 Οκτωβρίου 2022 στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αθηνών, η εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, μέχρι πρότινος Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο-Τοποτηρητή της μέχρι τώρα χηρευούσης Ι. Μητροπόλεως Γόρτυνος, Σύρου κ. Δωρόθεο, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο-Πνευματικό Πατέρα του χειροτονουμένου, Κορίνθου κ. Διονύσιο, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Φωκίδος κ. Θεόκτιστο, Φθιώτιδος κ. Συμεών, και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πριν την χειροτονία, ο εψηφισμένος Μητροπολίτης εκφώνησε τον χειροτονητήριο λόγο του (βλ. σχετικό αρχείο).

Ο Μακαριώτατος, κατόπιν, απηύθυνε προς τον εψηφισμένο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως πατρικούς λόγους οικοδομής και νουθεσιών, τονίζοντας την συμβολή της Αρκαδίας και της Γορτυνίας στην ιστορία της Εκκλησίας και της Πατρίδος και εξαίροντας το αθόρυβο του χαρακτήρος, την λιτότητα και δορίκτητα του ήθους του νέου Μητροπολίτου κ. Νικηφόρου.

Εκκλησιάσθηκαν, επίσης, πολλοί Αρχιερείς, Ιερείς και Διάκονοι, μοναστικές αδελφότητες, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Μαρία Γεωργίου, αιρετοί άρχοντες και εκπρόσωποι φορέων εκ Πελοποννήσου και εξ Ευβοίας και πλήθος πιστών από όλες τις περιοχές των Ι. Μητροπόλεων Χαλκίδος, Γόρτυνος και αλλού.

Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναφώνησε το "Άξιος" για το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαπόλεως Νικηφόρο Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναφώνησε το "Άξιος" για το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαπόλεως Νικηφόρο Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναφώνησε το "Άξιος" για το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαπόλεως Νικηφόρο Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναφώνησε το "Άξιος" για το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαπόλεως Νικηφόρο Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναφώνησε το "Άξιος" για το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαπόλεως Νικηφόρο Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναφώνησε το "Άξιος" για το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαπόλεως Νικηφόρο Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναφώνησε το "Άξιος" για το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαπόλεως Νικηφόρο Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναφώνησε το "Άξιος" για το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαπόλεως Νικηφόρο Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναφώνησε το "Άξιος" για το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαπόλεως Νικηφόρο Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναφώνησε το "Άξιος" για το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαπόλεως Νικηφόρο Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναφώνησε το "Άξιος" για το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαπόλεως Νικηφόρο Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναφώνησε το "Άξιος" για το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαπόλεως Νικηφόρο Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναφώνησε το "Άξιος" για το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαπόλεως Νικηφόρο Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναφώνησε το "Άξιος" για το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαπόλεως Νικηφόρο Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναφώνησε το "Άξιος" για το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαπόλεως Νικηφόρο Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναφώνησε το "Άξιος" για το νέο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαπόλεως Νικηφόρο

Φωτογραφίες: Ανδρέας Ρούκου, Δημήτριος Πετρογιάνης, Δημήτριος Παπαϊωάννου

Χαμός σε δικαστήριο! Έκανε σεξ με τη σύντροφο του, ενώ περίμενε… να δικαστεί!

Θανατηφόρο

Θανατηφόρο τροχαίο – Ένας νεκρός, δύο τραυματίες σε τριπλή καραμπόλα