dimitriadis-vitoros
Εύβοια

Ηλικιωμένος στη Χαλκίδα έχασε τις οικονομίες του μέσα σε λίγα λεπτά, όταν άγνωστος τον έπεισε τηλεφωνικά πως χρωστάει στην εφορία.

Η είδηση με μια ματιά
  • Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε ένας 76χρονος κάτοικος Χαλκίδας, χάνοντας σημαντικό χρηματικό ποσό.
  • Άγνωστος δράστης επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά, προσποιούμενος τον προσωπικό του λογιστή.
  • Με το πρόσχημα της άμεσης αποφυγής προστίμου από την εφορία, ο απατεώνας έπεισε τον ηλικιωμένο να πληρώσει άμεσα ένα μεγάλο ποσό.
  • Η παράδοση των 10.300 ευρώ έγινε έξω από την κατοικία του θύματος σε έναν εύσωμο μελαχρινό άνδρα.
  • Οι αστυνομικές αρχές της περιοχής έχουν ήδη ξεκινήσει προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο εξαπάτησης στήθηκε σε βάρος ενός 76χρονου κατοίκου στη Χαλκίδα, με τους δράστες να του αποσπούν ένα ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό χρησιμοποιώντας το τέχνασμα της υποτιθέμενης οφειλής προς το δημόσιο.

Ο ηλικιωμένος άνδρας δέχτηκε επίμονες τηλεφωνικές κλήσεις, τόσο στο σταθερό όσο και στο προσωπικό κινητό του τηλέφωνο, το μεσημέρι της 15ης Ιουλίου. Στην άλλη άκρη της γραμμής βρισκόταν ένας άγνωστος, ο οποίος συστήθηκε ψευδώς ως ο προσωπικός του λογιστής.

lYSIS

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο επιτήδειος άσκησε ψυχολογική πίεση στο θύμα, πείθοντάς το ότι αντιμετωπίζει άμεσο πρόβλημα με την εφορία.

Ειδικότερα, ο δράστης υποστήριξε πως απαιτείται η άμεση καταβολή μετρητών προκειμένου να τακτοποιηθεί μια επείγουσα φορολογική εκκρεμότητα, γλιτώνοντας τον δήθεν πελάτη του από την επιβολή κάποιου ιδιαίτερα αυστηρού προστίμου. Ο 76χρονος, πιεζόμενος από τον χρόνο και έχοντας πειστεί από την αληθοφάνεια των επιχειρημάτων, συμφώνησε να παραδώσει το ποσό που του ζητήθηκε.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από την ολοκλήρωση της τηλεφωνικής κλήσης, το σχέδιο των απατεώνων πέρασε στο τελικό του στάδιο. Εκτός της οικίας του θύματος, προσήλθε ένας άγνωστος άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με τις μαρτυρίες περιγράφεται ως εύσωμος και μελαχρινός.

Ο ηλικιωμένος του παρέδωσε το ποσό, θεωρώντας πως έτσι εξοφλεί την οφειλή του. Η συνολική οικονομική ζημία για το θύμα άγγιξε τα 10.300 ευρώ.

Λίγο αργότερα, όταν ο 76χρονος συνειδητοποίησε την παγίδα στην οποία είχε πέσει, μετέβη στην τοπική αστυνομική διεύθυνση προχωρώντας σε επίσημη καταγγελία και υποβάλλοντας μήνυση κατά αγνώστων για απάτη.

Ήδη οι αρχές έχουν ξεκινήσει την προανάκριση, αναζητώντας τα ψηφιακά ίχνη των τηλεφωνικών κλήσεων, ενώ συλλέγουν στοιχεία για την ταυτοποίηση του προσώπου που εμφανίστηκε ως εισπράκτορας, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη της σπείρας.

Ετικέτες: Απάτη Χαλκίδα

Ο Σωτήρης Μπαρσάκης εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ από το 2022 έως το 2026 και έπειτα εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Εκδότης των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων eviathema.gr και newstok.gr, καλύπτοντας θέματα τοπικού και πανελλαδικού ενδιαφέροντος. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο πρόγραμμα «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα» του ΕΚΠΑ. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ.