Κακοκαιρία Ιανός – Δήμος Χαλκιδέων: Πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

δήμος-χαλκιδέων-κακοκαιρία-ιανός

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο GOOGLE NEWS ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΒΟΙΚΗ EVIATHEMA

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, κατόπιν πρόσκλησης της Δημάρχου Χαλκιδέων και Προέδρου του Οργάνου Έλενας Βάκα, με κύριο θέμα την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας, που προβλέπεται να επηρεάσει τον Δήμο, από αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου.

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Συνεδρίασε την Πέμπτη το Τοπικό Συντονιστικό ́Οργανο (Σ.Τ.Ο) Αντιμετώπισης Πλημμυρών – Τι ζήτησε να γίνει άμεσα ο Γιώργος Ψαθάς

Η Δήμαρχος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την ετοιμότητα του Δήμου και τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει για να είναι το ανθρώπινο και μηχανολογικό δυναμικό σε επιφυλακή. Επιπλέον, τους ενημέρωσε ότι:

• Ως επιχειρησιακό κέντρο έχει τεθεί γραφείο στο Εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων στη Νέα Λάμψακο, από την Παρασκευή το πρωί μέχρι και το πέρας της κακοκαιρίας.
• Όλα τα Δημοτικά Καταστήματα των Δημοτικών Ενοτήτων θα είναι ανοικτά επίσης από την Παρασκευή το πρωί και μέχρι το πέρας της κακοκαιρίας.
• Οι εγκαταστάσεις του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ., περιοχή Καμάρες, πλησίον Γηροκομείου, θα είναι ανοιχτές επίσης κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα και σε ετοιμότητα για τη φιλοξενία ανθρώπων και την παροχή όλων των ειδών πρώτης ανάγκης, εάν χρειαστεί.
• Θα υπάρχει η δυνατότητα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για φιλοξενία σε ξενοδοχειακές μονάδες για τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών και για όποια άλλη περίπτωση κριθεί αναγκαίο.

Για την εξυπηρέτηση των πολιτών υπάρχουν οι ακόλουθες τηλεφωνικές γραμμές:

1. Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης που απαιτείται παρέμβαση του Δήμου, τηλ. 2221079603.
2. Για επικοινωνία με τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ., τηλ. 6983002901.
3. Για έκτακτη ανάγκη, τηλ. 112 ή 199.
4. Για επείγοντα θέματα υγείας, τηλ. 166.
5. Για πληροφορίες σχετικά με την κίνηση στους δρόμους, τηλ. 100.

Επίσης στις πληγείσες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων συνιστάται στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις οικίες τους από το πρωί της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου ενώ παράλληλα διανέμεται πόρτα-πόρτα σχετική ανακοίνωση.

Όλοι οι συμμετέχοντες διαβεβαίωσαν για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του προσωπικού και των μέσων των Υπηρεσιών τους. Τέλος, σχεδιάστηκε ο συντονισμός για άμεση επικοινωνία και συνεργασία. καθ’ όλη τη διάρκεια των καιρικών φαινομένων, όπου απαιτείται η κοινή παρέμβαση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του Ε.Κ.Α.Β., του Δασαρχείου, της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και εθελοντικών οργανώσεων.