Κακοκαιρία στην Εύβοια: “Θαύτηκε” στο χιόνι η Ιστιαία – Συνεχείς οι διακοπές ρεύματος [ ΒΙΝΤΕΟ]

ΧΙΟΝΙΨΑΧΝΑ 1

“Θαμμένη” στο χιόνι βρίσκεται η Ιστιαία στην Βόρεια Εύβοια από τα ξημερώματα της Τρίτης 07-02 όπως και αρκετές περιοχές της υπόλοιπης Εύβοιας.

Οι διακοπές ρεύματος είναι συνεχείς λόγο του αέρα, ο οποίος επηρεάζει την μεγάλη τάση των υποσταθμών της ΔΕΗ με τους κατοίκους να ανησυχούν για τις επόμενες ώρες ενώ οι εναερίτες συνεχίζουν να επεμβαίνουν για την αποκατάσταση.

Χιόνια αναμένεται να πέφτουν μέχρι το μεσημέρι στην Αττική, στην Εύβοια, στην Βοιωτία και στην Φθιώτιδα και στην Μαγνησία, καθώς η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζει να επελαύνει.

Μολώντας στο newsit.gr, ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος προβλέπει πως η κακοκαιρία θα ενταθεί το βράδυ της Τρίτης και θα πέσουν και πάλι χιόνια.

Δείτε που υπάρχει Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην Εύβοια

Ο Κώστας Λαγουβάρος κάνει λόγο για επαναλαμβανόμενο καιρικό μοτίβο μέχρι την Πέμπτη.

Χιόνια μέχρι το μεσημέρι και νέος γύρος το βράδυ

Ο Κώστας Λαγουβάρδος επισημαίνει ότι σήμερα «θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι σε περιοχές της Εύβοιας, της Μαγνησίας, της ανατολικής Στερεάς και λίγα φαινόμενα στην Αττική. Από το μεσημέρι και μετά περιμένουμε εξασθένηση των φαινομένων αλλά πιθανότατα από αργά το βράδυ να έχουμε εκ νέου χιονοπτώσεις σε αυτό το τμήμα της χώρας. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το λεκανοπέδιο, κυρίως όμως τα βόρεια-βορειοανατολικά τμήματά του. Σήμερα το βράδυ εώς και αύριο το πρωί, τα φαινόμενα θα είναι αρκετά έντονα κατά τόπους στην Βοιωτία, την Φθιώτιδα και σε περιοχές της Εύβοιας. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή και στην Εθνική οδό».

Μηνύματα του 112 εστάλησαν πριν από λίγο σε Εύβοια,Βοιωτία, Φθιώτιδα, εν όψει της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Το μήνυμα του 112 συνιστά περιορισμό των μετακινήσεων.

Συγκεκριμένα, το προειδοποιητικό μήνυμα ζητεί περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες.

Το μήνυμα στην Εύβοια προειδοποιεί για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή και προτρέπει τους κατοίκους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους, αλλά και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Δείτε φωτογραφίες από την Ιστιαία: 

χιονι8

χνιο66

 

χιονι6

χιονι5

χνιο4

χιονι3

χνιονι2

χιονι