Καμπιά: Το χωριό στην Εύβοια που πρέπει να ανακαλύψετε

kampia

Τα Καμπιά είναι ένα σχετικά άγνωστο ορεινό χωριό στην Εύβοια, που ο κάθε λάτρης των εξορμήσεων, πρέπει να ανακαλύψει κάποια στιγμή. Πρόκειται για την ευχάριστη έκπληξη που δεν περιμένει να συναντήσει κανείς και που σίγουρα θα του μείνει για πάντα στη μνήμη.

Οι λάτρεις της φύσης θα ανακαλύψουν έναν πραγματικό παράδεισο, ενώ οι πιο δραστήριοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους και στην αναρρίχηση.

Με μεγάλο ατού της το γεγονός ότι προσεγγίζεται σχετικά άμεσα από την Αττική, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Εύβοια αποτελεί δημοφιλή και αγαπημένο προορισμό των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου που θέλουν να απολαύσουν ήρεμες και γαλήνιες στιγμές μακριά από το κλεινόν άστυ.

Ένας από τους προορισμούς στο νησί που διαθέτει το παραπάνω «πακέτο», λοιπόν, και τα Καμπιά, ένα χωριό έκπληξη σε απόσταση 33 χλμ. από την Χαλκίδα.

Αμφιθεατρικά χτισμένο, στην πλαγιά του Μέγα Λόγγου, στο τμήμα του Ξηροβουνίου, αποτελεί τον ορεινότερο οικισμό του δήμου Διρφύων και αυτό που στην ουσία χαρακτηρίζει το χωριό είναι το γεγονός ότι βρίσκεται σε ένα υπέροχο τοπίο, ενώ διαθέτει γραφικά και όμορφα σπίτια με τις χαρακτηριστικές κόκκινες κεραμιδοσκεπές.

Αξίζει να αναφερθεί, μάλιστα, ότι τα Καμπιά, όπως και το χωριό Στενή, είναι από τους πρώτους προορισμούς στην Εύβοια που καλωσορίζουν το χιόνι.

Τι αξίζει να ανακαλύψει κανείς γύρω από το χωριό

Στα όσα αξίζει κανείς να ανακαλύψει στην ευρύτερη περιοχή το αρχαίο υδραγωγείο μόλις 300 μέτρα πριν την είσοδο του χωριού στο φαράγγι του Χάβου, ο σπηλαιώδης ναός της Αγίας Κυριακής, καθώς και ο εγκαταλελειμμένος οικισμός των Κάτω Καμπιών με σπίτια που μετράνε ακόμη και 300 χρόνια ζωής.

Το χωριό φημίζεται για την πέστροφά του, η οποία παράγεται σε ιχθυοτροφεία της περιοχής, ενώ ξακουστή είναι και η τοπική φάβα. Οι λάτρεις της φύσης και της ορειβασίας επισκέπτονται και το βουνό Μέγας Λογγός, όπου συναντάται και το αναρριχητικό πεδίο Καμπίων, από τα 8-60 μέτρα, με τις πρώτες διαδρομές του να έχουν δημιουργηθεί ήδη από τα τέλη της δεκαετία τους 1970.

kampia3

kampia5

kampia1

Πηγή newsbeast.gr

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Εύβοια – Fake News λέει η ΕΛΑΣ τα δημοσιεύματα για περιπτώσεις απόπειρας αρπαγής ανηλίκων στη Χαλκίδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Εύβοια: Τρόμος για μητέρα στην Χαλκίδα – Της επιτέθηκε ο γιος της μέσα στο σπίτι τους

Εύβοια: Τροχαίο ατύχημα στη Χαλκίδα – Σχολικό αστικό λεωφορείο με παιδιά συγκρούστηκε με ΙΧ [ΦΩΤΟ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Άγρια καταδίωξη στην Χαλκίδα από την ΔΙΑΣ: Αυτοπυροβολήθηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]