Καραμπατσώλη για ΝΠΔΔ Παπανικολάου: “Το Ινστιτούτο στη διάρκεια της λειτουργίας του έχει αποτελέσει έναν σημαντικό πυλώνα για την πληροφόρηση των πολιτών…”

karampatsoli 1

Σε δήλωση προχώρησε η Βουλευτής Ευβοίας, Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη για τη διατήρηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του δήμου Κύμης Αλιβερίου «Ίδρυμα Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου ’’ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ’’».

Χαιρετίζω την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, να εξαιρεθεί από την αυτοδίκαιη κατάργηση λύση, που προβλέπεται από τον νόμο 5056/2023, το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του δήμου Κύμης Αλιβερίου «Ίδρυμα Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου ’’ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ’’».

Πρόκειται για μία ιστορική απόφαση που αναγνωρίζει τη δραστηριότητα, την απόδοση έργου και την ευρύτερη αναγνώριση του σημαντικού ινστιτούτου τόσο για την Εύβοια όσο και συνολικά για τη χώρα. Το Ινστιτούτο στη διάρκεια της λειτουργίας του έχει αποτελέσει έναν σημαντικό πυλώνα για την πληροφόρηση των πολιτών για τη σημασία της πρόληψης ενάντια στον καρκίνο αλλά και για τη διάδοση της προσφοράς του σπουδαίου Γεώργιου Ν. Παπανικολάου στην επιστήμη της ιατρικής.
Η συνεργασία με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς αλλά και οι δράσεις στην οικία Παπανικολάου στην Κύμη, για την ανάδειξη της κληρονομιάς του Γεώργιου Ν. Παπανικολάου, μέσα από το Ινστιτούτο, αναμένεται να συνεχιστούν με ακόμα περισσότερη ζέση.

Η κυβέρνηση και ο κ. Λιβάνιος απέδειξαν πως αναγνωρίζουν την προσφορά στην κοινωνία και τις επιστήμες και δεν δρουν οριζόντια αλλά επιδεικνύουν την απαραίτητη ευελιξία σε σημαντικά θέματα για την κοινωνία και τους πολίτες της. Τόσο στην Εύβοια όσο και συνολικά στη χώρα καθώς μαζί με το Ίδρυμα Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου ’’ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ’’ εξαιρέθηκαν άλλα επτά ΝΠΔΔ ανά την επικράτεια.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News

Φθιώτιδα: Ανατίναξαν και πήραν ATM από Super Market στο Μαρτίνο

Χαλκίδα: Επεισόδιο μεταξύ ατόμων στο κέντρο της πόλης κατάληξε σε προσαγωγές από την αστυνομία

Χαλκίδα: Τροχαίο με ανατροπή στην Κάνηθο

Χαλκίδα: Τρόμος για ανήλικους στο τραίνο – Τους απείλησε με μαχαίρι για να πάρει λεφτά