in

Καταγγελία κόλαφος των εργαζομένων στη ΝΗΣΕΛΑΝ: Απειλές για απόλυση εξαπέλυσε ο όμιλος AVRAMAR

Καταγγελία κόλαφος των εργαζομένων στη ΝΗΣΕΛΑΝ

Καταγγελία εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων της ΝΗ.ΣΕ.ΛΑΝ. για απειλές απωλήσεων σε εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε τις απειλές για απόλυση που, με βάση καταγγελίες συναδέλφων, εξαπέλυσε ο όμιλος AVRAMAR σε εργαζόμενους, αν δε δεχτούν να υπογράψουν πως δίνουν εν λευκώ το δικαίωμα στην εργοδοσία, να καταργεί όποτε θέλει τα δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους εργαζομένους της εταιρείας Νηρέας, που ανήκει στον εν λόγω όμιλο και πρόκειται να απορροφηθεί από τη ΣΕΛΟΝΤΑ, άλλη εταιρεία του ομίλου. Παρόλο που η νομοθεσία επιβάλει να μεταφερθούν όλοι οι εργαζόμενοι στη νέα εταιρεία, με όλα τους τα δικαιώματα, η εργοδοσία του ομίλου, απαιτεί την υπογραφή συμφωνητικού, με το οποίο ο εργαζόμενος συναινεί στην τροποποίηση των όρων εργασίας του. Ακολουθώντας πρακτικές μαφίας, στέλεχος του ομίλου απείλησε πως από 2 Γενάρη, όποιος δεν υπογράψει, παίρνει την αποζημίωσή του και φεύγει.

Με αυτό τον τρόπο και εφόσον δεν υπάρχει κάποια διάψευση από τη διοίκηση, ο όμιλος AVRAMAR δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματα που έχουν απομείνει στην εργατική νομοθεσία, με σκοπό να γιγαντώσει κι άλλο τα κέρδη του στις δικές μας πλάτες.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Συσπειρωμένοι όλοι στα σωματεία μας μπορούμε να σπάσουμε στην πράξη την τρομοκρατία. Να ακυρωθούν οι συνέπειες και για τους συναδέλφους που έχουν ήδη υπογράψει

Απαιτούμε εδώ και τώρα να πάρουν θέση, οι αρμόδιες υπηρεσίες και η κυβέρνηση. Να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από το υπουργείο εργασίας και όπου χρειαστεί, να υπάρξουν κυρώσεις.
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟ

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΡΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Να ακυρωθεί η διαδικασία συγχώνευσης αν δεν εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
• Να αποκλειστεί ο όμιλος από κάθε πρόγραμμα χρηματοδότησης
• Να απορριφθεί κάθε αίτημα για αδειοδότηση για εγκαταστάσεις.
• Να αφαιρεθεί κάθε πιστοποίηση καθώς δεν πληρούνται τα κριτήρια που αφορούν το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Να μεταφερθούν όλοι οι εργαζόμενοι και με όλα τους τα δικαιώματα από το Νηρέα στη ΣΕΛΟΝΤΑ.
 Η υπογραφή του συμφωνητικού για όσους εργαζόμενους το έχουν ήδη κάνει να μη θεωρηθεί ως συναίνεση για αλλαγή εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο και να ακυρωθεί για το λόγο αυτό.
 Διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των τριών εταιρειών που συγχωνεύονται. Υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις μισθών και εξασφάλιση των δικαιωμάτων για όλους
Μπροστά στη νέα επίθεση αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως κανείς δεν μπορεί να μείνει μόνος.
Όλοι να κάνουν το βήμα της οργάνωσης στο Σωματείο. Μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την επίθεση στα δικαιώματά μας όπως το έχουμε ξανακάνει!

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Written by Eviathema.gr

Η ηλεκτρονική εφημερίδα https://www.eviathema.gr δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2019 από τον Δημοσιογράφο Σωτήρη Μπαρσάκη. Δημοσιεύονται καθημερινά αποκλειστικά Ρεπορτάζ και ειδήσεις από όλες τις περιοχές της Εύβοιας Αστυνομικά, Κοινωνικά, Αθλητικά, Πολιτικά, Συντεύξεις κα. Η eviathema.gr είναι εγγεγραμένο μέλος του emedia ενώ Ρεπορτάζ της έχουν παρουσιαστεί από ιστοσελίδες ενημέρωσης όπως το Protothema.gr, το newsit.gr, το in.gr, το zougla.gr, το iefimerida.gr καθώς και δελτία ειδήσεων και εκπομπές των Ant1, Mega, Star, Skai.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΦΕΤ: Αποσύρονται ρολό κοτόπουλο και κιμάς με σαλμονέλα – Μην τα καταναλώσετε αν τα αγοράσατε

Βόρεια Εύβοια: Την Τετάρτη 08/12 η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Αγία Άννα και η ενημέρωση των Δημοτών για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής