Καταπέλτης ο Γιάννης Μπουροδήμος: “Δυστυχώς ακόμη μια ευκαιρία χάθηκε από αδιαφορία ή από ανικανότητα”

21 Μαρτίου 2023, 3:58 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιάννης Μπουροδήμος σχετικά με το πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας ύψους 161 εκ. ευρώ στο οποίο ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων δεν υπέβαλε πρόταση, όπου τονίζει ότι Δυστυχώς ακόμη μια ευκαιρία χάθηκε από αδιαφορία ή από ανικανότητα…

Το δελτίο τύπου:

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ των αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών Θ.Σκυλακακη και Στ.Πέτσα (Αρ.Πρωτ 20107/9_3_2023) για ένταξη 76 έργων δημόσιας δαπάνης 161 εκατ ευρώ,σε αντίστοιχους δήμους οι οποίοι είχαν υποβάλλει πρόταση στην πρόσκληση με τίτλο “ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΒΕΛΤΊΩΣΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”.

Στα εντασόμενα έργα για το νομό μας περιλαμβάνονται μόνο οι δήμοι Κυμης – Αλιβερίου με έργο πρ/σμού 2140000 ευρώ και Ιστιαίας – Αιδηψού με έργο πρ/σμού 2799845,60 ευρώ.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ο πιο επικίνδυνος δρόμος από άποψη οδικής ασφάλειας στο νομό μας είναι ο δρόμος Χαλκίδα _Ψαχνά και ιδιαίτερα το τμήμα Δυο Βουνά  – Κολοβρέχτης – Ψαχνά στο οποίο έχουν καταγραφεί πολλά δυστυχήματα.

Θα περίμενε κάποιος σε μια εμβληματική πρόσκληση του ταμείου ανάκαμψης για έργα οδικής ασφάλειας,οι τοπικοί άρχοντες να υπέβαλαν κατά προτεραιότητα πρόταση για χρηματοδότηση του σημαντικού έργου της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο δρόμο ΔΥΟ ΒΟΥΝΆ  – ΚΟΛΟΒΡΈΧΤΗ -ΨΑΧΝΆ.

Δυστυχώς ακόμη μια ευκαιρία χάθηκε από αδιαφορία ή από ανικανότητα και δεν υποβλήθηκε ποτέ πρόταση για χρηματοδότηση αυτού του εμβληματικού έργου .

Πρέπει να αντιληφθούν ότι η οδική ασφάλεια δεν επιτυγχάνεται με αυθαίρετες τοποθετήσεις πινακίδων με χαμηλά όρια ταχύτητας, χωρίς αποφάσεις αρμοδίων οργάνων και χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη, αλλά με σοβαρές παρεμβάσεις για βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού,με καλό και σύγχρονο φωτισμό σε όλο το μήκος, με άψογη διαγράμμιση,με άριστο αντιολισθηρό τάπητα,με αντικατάσταση των φονικών μεταλλικών στηθαίων με σύγχρονα και ασφαλή και όλα αυτά μετά από μια σοβαρή μελέτη η οποία θα εκτιμήσει και την ασφαλή ταχύτητα κίνησης των οχημάτων.
Έστω και τώρα ας αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Γιάννης. Μπουροδήμος
Γεωλόγος
Πρ.Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων

Δείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

“Μαρία Τσάλα”: Ραγδαίες εξελίξεις με τη Ρωσίδα κατάσκοπο – Κατατέθηκε πλαστό ενοικιαστήριο συμβόλαιο στο Αλιβέρι [ΒΙΝΤΕΟ]

Εύβοια: Φωτιά σε συμβολαιογραφείο στα Ψαχνά – Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς [ΦΩΤΟ]

Εύβοια: Δημότης Αλιβερίου φαινόταν η Μαρία Τσάλα – Ραγδαίες εξελίξεις για την Ρωσίδα κατάσκοπο στο Παγκράτι [ ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

Εύβοια: Διάρρηξη με κλοπή σε φούρνο στην Νέα Αρτάκη – Καρφώθηκε στην τζαμαρία ο δράστης [ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Χαλκίδα: Γυναίκα μπούκαρε σε κατάστημα και έκλεψε το κουτί με τα χρήματα για το Χαμόγελο του Παιδιού

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.