Είδηση για: #, #

Το eviathema.gr αποκαλύπτει: Η κατάθεση επιχειρηματία στο Εσωτερικών Υποθέσεων για το κύκλωμα εφοριακών στη Χαλκίδα – “Η @@@ μου είπε να τους δώσω 20.000 ευρώ και δεν ασχολούμαστε άλλο μαζί σου”

24 Μαΐου 2024, 1:03 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Η κατάθεση επιχειρηματία στο Εσωτερικών Υποθέσεων για το κύκλωμα εκβιασμού στη Χαλκίδα

Αποκαλυπτικά είναι όσα κατέθεσε επιχειρηματίας από την Χαλκίδα, ο οποίος είχε πέσει θύμα της εγκληματικής ομάδας εφοριακών της ΔΟΥ Χαλκίδας και ιδιωτών που εκβίαζαν επιχειρηματίες, από τον οποίο μάλιστα ζητούσαν ταρίφα 20.000 ευρώ για να τον αφήσουν ήσυχο και να μην κάνουν αδικαιολόγητους ελέγχους στα καταστήματα που διατηρεί.

κατάθεση επιχειρηματία στο Εσωτερικών Υποθέσεων για το κύκλωμα στη Χαλκίδα
Ο Επιχειρηματίας λίγο πριν μπει στην ΔΟΥ Χαλκίδας με τον φάκελο στο χέρι

Μεταξύ άλλων ο επιχειρηματίας ο οποίος εντοπίστηκε από στελέχη των εσωτερικών υποθέσεων την ώρα που παρέδιδε τον φάκελο με χρήματα στην ΔΟΥ Χαλκίδας καταθέτει:

Είμαι επιχειρηματίας και διατηρώ καταστήματα στην περιοχή της Χαλκίδας. Όλες οι επιχειρήσεις μου και τα καταστήματα μου είναι νόμιμα φορολογικα, ποτέ δεν μου επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο και ποτέ δεν χρωστούσα…Η εφορία Χαλκίδας από το 2021 και μετά ξεκίνησε να μου ζητάει να προσκομίσω διάφορα έγγραφα ενώ με ενημέρωσαν ότι έχουμε μπει σε καθεστώς ελέγχου…

Την περασμένη Πέμπτη 16/05 δέχθηκα τηλέφωνο από την υπάλληλο ΔΟΥ Χαλκίδας @@@ και με ενημέρωσε ότι πρέπει να ξαναγίνει έλεγχος χωρίς να μου έχει βεβαιωθεί κάποια παράβαση…

Εγώ της είπα ότι την επόμενη μέρα, θα πάω από την εφορία για να μιλήσουμε από κοντά.

Την Παρασκευή πήγα στην εφορία στο γραφείο της @@@ και ήταν και η @@@ εκεί. Φώναξαν και ήρθε και ο @@@  ο οποίος με ενημέρωσε ότι υπάρχει ασυμφωνία στα ποσά που είχα δηλώσει στην εφορία.

Η @@@ μου είπε να τους δώσω 20.000 ευρώ και δεν ασχολούμαστε άλλο μαζί σου…Μου είπαν ότι αν δεν τους δώσω τα λεφτά, θα συνέχιζαν να με ταλαιπωρούν με τους δήθεν ελέγχους. 

Μου είπαν τα λεφτά να τους τα δώσω μπροστά και σύντομα. Εγώ τους είπα ότι μπορώ να δώσω 10.000 ευρώ και τα υπόλοιπα την επόμενη εβδομάδα. Έφυγα πήγα στο μαγαζί πήρα τα λεφτά και ξαναγύρισα να τα δώσω.

Χθες 20/05 με κάλεσε πάλι η @@@ στο κινητό και μου ζήτησε τα υπόλοιπα 10.000 ως υπόλοιπο και της είπα ότι θα πάω σήμερα. Πήγα ξανά στο γραφείο της Τ και της έδωσα ένα φάκελο με 10.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και δεύτερο μέλος του Επιμελητηρίου Ευβοίας εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο εκβιαστών της Εφορίας

Τι συζητούσαν τα μέλη του κυκλώματος μεταξύ τους – Άνοιγαν λογαριασμούς και έβρισκαν ποιους θα βάλουν στόχο

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ.Ο.Υ.: Ο @@@ έχει στην τράπεζα τώρα 75.000, ανοίξαμε τους λογαριασμούς.

ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Πόσα έχει;

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ.Ο.Υ.: 75

ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Α έχει λεφτουδάκια.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ.Ο.Υ.: Έχει λεφτουδάκια.

ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Και 600 που θα πάρει;

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ.Ο.Υ.: Ναι έχει.

ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Μήπως πρέπει να την πάρουμε την υπόθεση;

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Δ.Ο.Υ.: Δεν ξέρω. Γι’ αυτό το κρατάω ακόμα.

Το σημειωματάριο της διευθύντριας

Ανάμεσα στα αντικείμενα που κατασχέθηκαν ήταν και το σημειωματάριο στο οποίο είναι γραμμένα ονόματα και τα ποσά που είχε ζητήσει από τον κάθε έναν. Μεταξύ των ονομάτων βρίσκονται ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων της Εύβοιας. Μάλιστα σε κάποια ονόματα υπάρχει σημειωμένη η λέξη «δώρο».

σημειωματάριο της διευθύντριας ΔΟΥ Χαλκίδας

Υπενθυμίζεται ότι οι άνδρες μέλη της οργάνωσης κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και οι γυναίκες στο ΑΤ Διρφύων Μεσσαπίων, ενώ σήμερα Παρασκευή στις 10:00 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των 7 συλληφθέντων.

Φύλλο και φτερό η ΔΟΥ Χαλκίδας από τους Αδιάφθορους

Υπενθυμίζεται ότι ήδη, οι διωκόμενοι προϊστάμενοι παύθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ το σύνολο των διωκόμενων υπαλλήλων απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους. Ταυτόχρονα, άρχισε η διαδικασία για να τεθούν σε αργία μέσα σε 30 ημέρες, όπως προβλέπει ο νόμος.

Σχετικά με την ΔΟΥ Χαλκίδας, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε εντολή για

-Επανέλεγχο όλων των ύποπτων υποθέσεων, και ιδίως αυτών που αφορούν επιστροφές ΦΠΑ

-Πλήρη διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος πενταετίας και

-Μεταφορά των υποθέσεων ελέγχου από την ΔΟΥ Χαλκίδας, στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, με τους ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας να εντάσσονται στα ΕΛΚΕ Αττικής, χωρίς όμως να ελέγχουν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Εφορίας. Ταυτόχρονα, οι διαδικασίες είσπραξης εσόδων θα ενταχθούν στο ΚΕΒΕΙΣ Αττικής και του κεφαλαίου στο ΚΕΦΟΚ Αττικής. Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό που έχει ήδη ανακοινωθεί και ξεκινήσει να υλοποιείται στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη για την αποσύνδεση των ελεγκτικών και εισπρακτικών διαδικασιών από την επαφή με τις εφορίες.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.