Κατάθεση “φωτιά” αστυνομικού για το κύκλωμα εφοριακών στη Χαλκίδα – “Το έκαναν χρόνια και όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσε να έχει και η ίδια έξτρα εισόδημα…”

25 Μαΐου 2024, 10:07 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Κατάθεση "φωτιά" αστυνομικού για το κύκλωμα εφοριακών στη Χαλκίδα - "Το έκαναν χρόνια και όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσε να έχει και η ίδια έξτρα εισόδημα..."

Σε κατάθεσή της η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας κατά την εξέτασή της στην υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων φαίνεται να παραδέχεται ότι πήρε τα χρήματα από τον επιχειρηματία που φαίνεται σε βίντεο ντοκουμέντο να περνά με άσπρο φάκελο ώστε να επισπεύσει διαδικασίες που αφορούσαν έλεγχο σε επιχειρήσεις του.

Το eviathema.gr, φέρνει στην δημοσιότητα τι κατέθεσε αστυνομικός των εσωτερικών υποθέσεων για την επίμαχη παραδοχή της κατηγορουμένης, η οποία μαζί με μια ακόμη εφοριακό προφυλακίστηκαν:

«Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία μας και εξεταζόμενη προφορικά μας η προϊσταμένη ανέφερε ότι το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ που πήρε σήμερα από τον επιχειρηματία Α. το οποίο βρέθηκε εντός φακέλου στο γραφείο της ήταν για την ίδια προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες που αφορούσαν την επιχείρησή του. Επίσης ανέφερε ότι την προηγούμενη Παρασκευή 17.05.2024 έλαβε ξανά 10.000 ευρώ από τον ίδιο επιχειρηματία και το ποσό το μοιράστηκαν η @@ που πήρε 5.000 ευρώ μαζί με τον @@ ( εφοριακό ) που πήρε 3.000 ευρώ και τον @@ που πήρε 2.000 ευρώ, χωρίς να λάβει η ίδια κάτι».

Η Προϊσταμένη ανέφερε επίσης προφορικά ότι γνώριζε ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών «διευκολύνσεων» σε εταιρείες. Όταν ανέλαβε Προϊσταμένη τον Σεπτέμβριο του 2023 την προσέγγισαν η 67χρονη υπάλληλος και η διεκπεραιώτρια λέγοντας: «ότι με τον τρόπο αυτό που ενεργούν τόσα χρόνια ,όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσε να έχει και η ίδια έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές της ανάγκες ,ενώ δεν θα μπορούσε να τους πιάσει κανείς».

“Θάψτε με…θέλω να πεθάνω”, φώναζε κατηγορούμενη από το κύκλωμα εφοριακών στα δικαστήρια Χαλκίδας μετά το τέλος της απολογίας της

Το eviathema.gr αποκαλύπτει: Η κατάθεση επιχειρηματία στο Εσωτερικών Υποθέσεων για το κύκλωμα εφοριακών στη Χαλκίδα – “Η @@@ μου είπε να τους δώσω 20.000 ευρώ και δεν ασχολούμαστε άλλο μαζί σου”

Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι πέντε κατηγορούμενοι

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε η Προϊσταμένη και η 67χρονη εφοριακό ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις – που φθάνουν και τις 20.0000 ευρώ- τους υπόλοιπους 5 κατηγορούμενους.

Ο λόγος είναι ότι εκτός από τις συνομιλίες δεν υπάρχουν μαρτυρίες ότι έχουν λάβει χρήματα ή ότι εκβίαζαν. Οι μαρτυρίες των δύο επιχειρηματιών δίνουν μόνο τις δύο γυναίκες που έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.