,

Κατερίνα Καζάνη: “Άμεση επίλυση των κτηριακών προβλημάτων και των προβλημάτων υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Χαλκίδος”

16 Νοεμβρίου 2023, 3:38 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κατερίνα Καζάνη, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με θέμα: «Άμεση επίλυση των κτηριακών προβλημάτων και των προβλημάτων υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Χαλκίδος»

Προς τον ΥπουργόΥγείας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Θέμα: «Άμεση επίλυση των κτηριακών προβλημάτων και των προβλημάτων υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Χαλκίδος»

Κατερίνα Καζάνη: “Άμεση επίλυση των κτηριακών προβλημάτων

Κύριε Υπουργέ,

Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου επισκέφθηκα το Κέντρο Υγείας Χαλκίδας. Είχα γνώση, από την επαγγελματική μου εμπειρία ως ιατρός, των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας, αλλά η κατάσταση που συνάντησα ήταν μακράν χειρότερη.

Το Κέντρο Υγείας Χαλκίδας συστεγάζεται με τον ΕΦΚΑ, σε ιδιόκτητο κτήριο του δεύτερου. Η κατάσταση του κτηρίου αυτού κρίνεται, επιεικώς, κακή. Σπασμένα πλακάκια, πεσμένοι σοβάδες, γυμνά καλώδια και σωληνώσεις. Πρόσφατα, το ταβάνι κατέρρευσε την ώρα της αιμοληψίας, θέτοντας σε κίνδυνο προσωπικό και ασθενείς. Το ίδιο έχει συμβεί σε τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικούς χώρους του Κέντρου. Το Κέντρο Υγείας αντιμετωπίζει κτηριακά προβλήματα που δυσχεραίνουν το προσωπικό κατά την διεξαγωγή του ιατρικού του έργου. Στο παρόν έγγραφο επισυνάπτονται αποδεικτικές φωτογραφίες.

Το Κέντρο αντιμετωπίζει επίσης ζητήματα έλλειψης ιατρικού εξοπλισμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απουσία μηχανήματος υπερήχων, καθώς το μοναδικό μηχάνημα έχει υποστεί βλάβη, ενώ έχει κατατεθεί από τους ιατρούς του Κέντρου εδώ και τρία χρόνια αίτημα για νέο μηχάνημα, χωρίς καμία ανταπόκριση.

Ένα ακόμα μείζον πρόβλημα είναι αυτό της υποστελέχωσης, όπως συναντάται κυριολεκτικά σε κάθε δομή υγείας της Επικράτειας. Ενδεικτικά, υπάρχουν δυο τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων. Η μια, επικουρική, έχει μετακινηθεί από το Κέντρο Υγείας των Οινοφύτων, ενώ σύντομα λήγει η σύμβασή της, στις 31/12. Η δεύτερη τεχνολόγος είναι συμβασιούχος με μπλοκάκι, με σύμβαση που λήγει στις 19/3/24, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης.

Καθώς δεν είναι επιτρεπτό καμία δομή Υγείας να βρίσκεται στην κατάσταση που το Κέντρο Υγείας Χαλκίδας βρίσκεται, ερωτάσθε, κε Υπουργέ:

  1. Σε ποιες άμεσες δράσεις θα προβείτε ώστε το Κέντρο Υγείας Χαλκίδας να μετεγκατασταθεί σε ένα σύγχρονο και ασφαλές κτήριο, που θα μπορεί να εξυπηρετήσει τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα ασθενών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού;
  2. Τι σκοπεύει το Υπουργείο να πράξει ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα έλλειψης ιατρικού εξοπλισμού; Πότε θα προχωρήσετε στην προμήθεια νέου μηχανήματος υπερηχογραφήματος;
  3. Πώς σκοπεύει το Υπουργείο να καλύψει άμεσα τα κενά του προσωπικού που υφίστανται αλλά και που πρόκειται σύντομα να δημιουργηθούν, όπως στο μικροβιολογικό εργαστήριο;
  4. Ποια είναι η άμεση πρόβλεψη του Υπουργείου Υγείας προς αναβάθμιση του ρόλου του Κέντρου Υγείας Χαλκίδας, ώστε να εκσυγχρονιστεί και να εξυπηρετεί τον πληθυσμό του μεγαλύτερου δήμου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας;

Η ερωτώσα βουλευτής

Καζάνη Αικατερίνη

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βοιωτία: Αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Εύβοια: Συνελήφθη γυναίκα στα Πολιτικά με ναρκωτικά

Πέταξαν καφέδες στον Νίκο Ανδρουλάκη όταν πήγε να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.