Είδηση για: #

ΚΚΕ Εύβοιας: Νέα «Τέμπη» εγκυμονεί η κατάσταση στο ΕΚΑΒ Χαλκίδας!

10 Ιουνίου 2023, 12:15 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Την τραγική κατάσταση στο ΕΚΑΒ Χαλκίδας διαπίστωσε το κλιμάκιο του ΚΚΕ που επισκέφτηκε τον σταθμό την Παρασκευή 9 Ιούνη, με επικεφαλής τη Γρανέττα Τσιβίκα, υποψήφια βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ και υποψήφια Δήμαρχο Χαλκίδας. Συγκεκριμένα στο ΕΚΑΒ Χαλκίδας:

Υπάρχουν 5 ασθενοφόρα από τα οποία στο δρόμο βρίσκονται σταθερά τα 3 λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν 24 μόνιμοι και 4 επικουρικοί ενώ θα έπρεπε να είναι οι διπλάσιοι εργαζόμενοι για να στελεχώσουν 5 οχήματα καθώς 11 εργαζόμενοι αντιστοιχούν σε 1 ασθενοφόρο προκειμένου να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της Μονάδας του ΕΚΑΒ.
Τα οχήματα έχουν πάνω από 700.000χλμ, ενώ κάποια έχουν 1.000.000χλμ. Αυτό δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία καθώς κάθε βδομάδα κάποιο ή κάποια από αυτά βρίσκονται ακινητοποιημένα για επισκευή.

· Με τα 3 ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ Χαλκίδας καλύπτει το δήμο Χαλκιδέων, το δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, τη δημοτική ενότητα Ερέτριας καθώς και το Σχηματάρι, τα Οινόφυτα και το Δήλεσι. Επίσης όταν το ασθενοφόρο της Β. Εύβοιας είναι απασχολημένο με άλλο περιστατικό φεύγει 1 από τα 3 ασθενοφόρα για Β. Εύβοια.

Η Γρανέττα Τσιβίκα μετά την επίσκεψη στο σταθμό του ΕΚΑΒ στη Χαλκίδα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η τραγική κατάσταση του ΕΚΑΒ Χαλκίδας δείχνει ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να έχουμε και στη Χαλκίδα ή την ευρύτερη περιοχή περιστατικά όπως αυτά των τελευταίων ημερών με ανθρώπους να πεθαίνουν λόγω της έλλειψης ασθενοφόρων και προσωπικού. Περιστατικά που αναδεικνύουν τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε, που λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή ως κόστος.

Η κατάσταση στην Υγεία και στο ΕΚΑΒ συγκεκριμένα, δεν προήλθε από παρθενογένεση, είναι συνέπεια των συνειδητών επιλογών όλων των κυβερνήσεων, είναι συνέπεια των κατευθύνσεων της ΕΕ που πιστά έχουν υλοποιηθεί από όλους με στόχο τη μείωση των κρατικών κονδυλίων για τη δημόσια Υγεία, την εμπορευματοποίηση του συστήματος Υγείας με την είσοδο ιδιωτών. Ο δρόμος για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας έχει στρωθεί με την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην Υγεία όπου με τα χιλιάδες κενά, τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό, τα πρωτόκολλα – κόφτες για εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις έχουν οδηγήσει σε τραγική κατάσταση την Υγεία και το λαό να βάζει όλο και πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη για βασικές ανάγκες.

Εκεί στηρίζονται οι δηλώσεις του πρ. Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη για μετατροπή δομών Υγείας σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου ή οι απαράδεκτες δηλώσεις του πρ. βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ κ. Πνευματικού για διαλογή ασθενών και περικοπές θεραπειών και φαρμάκων ακόμα και σε καρκινοπαθείς.

Είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι από τη μία είναι τα κέρδη τους και από την άλλη οι ζωές μας. Αναδεικνύεται ότι πίσω από τα ματωμένα πλεονάσματα που επιδείκνυαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και αυτή ,πίσω από τα πανηγύρια για τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης που όλα τα κόμματα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) πίνουν κρασί στο όνομα του, πίσω από τις κορόνες για “αναβάθμιση του ΕΣΥ”, υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει την Υγεία του λαού ως εμπόρευμα που όποιος πληρώνει θα την έχει, όποιος δεν πληρώνει “θα πεθαίνει στη ψάθα”.

Απέναντι στην κοινή αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και στην Υγεία χρειάζεται το αντίπαλο δέος. Το ΚΚΕ, που είναι 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, σταθερά στο πλευρό των αγώνων και των διεκδικήσεων των υγειονομικών και του λαού για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Η ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη θα συμβάλει στη διατήρηση των 26 βουλευτών πανελλαδικά, στην εξασφάλιση της βουλευτικής έδρας στην Εύβοια, θα δώσει δύναμη στους αγώνες του επόμενου διαστήματος!»

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.