«Κοινοί Δρόμοι Ιστορίας και Πολιτισμού, Χαλκίδα – Βενετία» – Εκδηλώσεις για την ανάδειξη της μακρόχρονης σχέσης των δύο πόλεων, ως μήνυμα συνεργασίας μέσω της τέχνης.

χαλκιδα

Από τις 27.5.23 έως και τις 3.6.23 εκδηλώσεις για την ανάδειξη της μακρόχρονης σχέσης της Χαλκίδας και της Βενετίας, ως μήνυμα συνεργασίας μέσω της τέχνης διοργανώνουν στη Χαλκίδα η Ομοσπονδιά Εμπορίου και επειχειρηματικότητας Εύβοιας, ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας, το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης Εύβοιας, ο Σύλλογος “Το Κάστρο” Πολιτών και η Εφορία Αρχαιοτήτων Εύβοιας.

Levante
Έκθεση με δεκαέξι έργα του Ιταλού καλλιτέχνη Lucio Schiavon, εμπνευσμένα από εμβληματικούς χαρακτήρες και γεγονότα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας από την αυγή της έως σήμερα.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργο εμπνευσμένο από την ιστορία του Negroponte.

Κτήριο Βαΐλου 27.5.23 έως 3.6.23
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων και η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας «ΕΥΒΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», με τη στήριξη και την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου διοργανώνουν στο κτήριο Βαΐλου στην περιοχή Κάστρο, στη Χαλκίδα
την έκθεση Levante με έργα του Βενετού εικονογράφου Lucio Schiavon.

Παράλληλα συνδυάζουμε το χθες με το σήμερα με μία συμπληρωματική έκθεση, την οποία διοργανώνουν η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας «ΕΥΒΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», ο Εμπορικός κα Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας, το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστιάσεως, Αναψυχής, Ψυχαγωγίας Ν. Ευβοίας «Ο Ξένιος Ζευς» και ο Σύλλογος Πολιτών «Το Κάστρο».

Ψηφίδες Νίκος Σκαλκώτας / Κόσμος – Μνήμη – Χρόνος
Μια έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό, βιογραφικές, ιστορικές και μουσικολογικές πληροφορίες που συνθέτουν την πολυδιάστατη διαδρομή της ζωής και του έργου, του Χαλκιδέου Νίκου Σκαλκώτα.

Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας 27.5.22023 έως 3.6.2023

Χαλκίδα – Βενετία:
Η ιστορική διαδρομή που διανύουμε μέσα από κοινούς δρόμους,
δρόμους πολιτισμού, ας συνεχιστεί…
Ας φτιάξουμε με νέα κοινά ταξίδια λαμπρούς φάρους πολιτισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ page 0002 1

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ