Είδηση για: #

Κώστας Μαρκόπουλος: “Άλλη μια αποτυχία στην ΛΑΡΚΟ”

7 Φεβρουαρίου 2022, 7:10 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Σε ανάρτησή του ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, αναφέρεται στο θέμα της ΛΑΡΚΟ.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου τελικά μάλλον δεν θα αποφευχθεί. Ολοι γνώριζαν ότι οι πραγματικές ανάγκες και οι ευρωπαϊκές πολιτικές δεν επέτρεπαν να επιβιώνει με κρατικά χρήματα. Ωστόσο δεν έγινε καμία ουσιαστική προσπάθεια διάσωσης μέσω σοβαρού επιχειρηματικού σχεδίου. Ούτε βέβαια βελτιώθηκαν οι περιβαλλοντικές παρανομίες ώστε να μην επιβαρύνουν τον ερχόμενο(?) επενδυτή. Ούτε ασφαλώς έγινε κάποια σοβαρή προσπάθεια απόκτησης σύγχρονων μηχανήματων ώστε να βελτιωθούν οι όροι εξόρυξης.

Όλα τοποθετήθηκαν σε λάθος συλλογισμούς και λάθος σχεδιασμούς. Πότε;;; όταν το νικέλιο είναι υπερβολικά ζητούμενο σαν απαραίτητο μέταλλο για την ηλεκτροκίνηση και όχι μόνο βέβαια.
Τώρα πλέον όλα εξαρτώνται από το αν υπάρξει επενδυτής να χρεωθεί όλα τα παραπάνω (και τα ευρωπαϊκά πρόστιμα μαζί). Δηλαδή το κράτος έγινε στο θέμα της ΛΑΡΚΟ απόλυτα εξαρτώμενο από τις διαθέσεις του επενδυτή.

Και βέβαια η μόνη μεταρρύθμιση είναι η απόλυση πάντων των εργαζομενων. Σε ποια λογική αντέχει όλο το παραπάνω; εκτιμώ σε καμία. Πόσο δίκαιο είναι και πόσο επιχειρατικο; εκτιμώ καθόλου. Εχει κάνεις σκεφθεί την πλευρά του εργαζόμενου και την ζωή του; έχει ο εργαζόμενος ευθύνη για την αποτυχία της εταιρείας; Υπάρχει κανείς που τολμά να θεωρεί τις αντιδράσεις τους …λαϊκισμό; είναι υπερβολή και λαϊκισμός να αντιδράς όταν σε πετάνε στον δρόμο χωρίς να έχει επιχειρήσει κάποιος πρώτα να σε διασώσει; Προσωπικά θεωρώ την αντίδραση τους λογική και δίκαιη και αναμενόμενη.
Εξαφανισμένοι όλοι. Βουλευτές, δήμαρχοι και βέβαια η Περιφέρεια που μάλλον συμπεριφέρεται σαν να είναι σε άλλη χώρα. Κάποιοι κρύβουν. το κεφάλι στην άμμο. για να μην βλέπουν αλλά δυστυχώς αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι δεν τους βλέπουν…

Ειλικρινά σας το λέω ότι η χώρα δεν προχωράει με αυτόν τον τρόπο.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνεται είδηση!

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.