Κώστας Μαρκόπουλος: “Η συγκυρία δεν θέλει αιφνιδιασμό αλλά συνεννόηση διακομματική και πολύ δουλειά…”

evia365 markopoulos

Σε ανάρτηση του ο πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις κάνει αναφορά στα γεωστρατηγικά ανταλλάγματα που εισπράττει η Τουρκία για τις “υπηρεσίες” της ενώ τονίζει κάτι το οποίο στην Ελλάδα δεν είναι και δεν ήταν ποτέ η αυτονόητη λύση να υπάρξει η διακομματική συνεννόηση για τα επίμαχα θέματα που έχει η χώρα.

Τροχαίο ατύχημα βράδυ Παρασκευής στην Εθνική Οδό Χαλκίδας Λεπούρων πριν το Αλιβέρι [ΦΏΤΟ]

Ήρθε η ώρα να δείξει το πολιτικό προσωπικό αν διαθέτει ψυχή και δύναμη να αντιμετωπίσει τον νεοοθωμανισμό και το νέο χαλιφάτο που επιχειρείται αντί να το διαχειριστεί με όρους ‘κατευνασμού” και διαλόγου σε πολιτικά και διπλωματικά κωφούς. Είναι η ώρα να μην περιμένει η Ελλάδα την κοιμισμένη Ευρώπη αλλά να την σύρει με ενέργειες ισχυρές και γιατί όχι και ενοχλητικές για τους ισορροπιστές και χλιαρούς Ευρωπαίους. Η Τουρκία ξεδιπλώνει με άνεση εδώ και χρόνια ένα imperium με στήριξη και ανοχή μαζί. Για κάθε υπηρεσία που κάνει (Συρία, Κούρδοι, πρόσφυγες, κλπ) λαμβάνει υπέρογκα αντάλλαγμα σε γεωστρατηγικό χώρο (Λιβύη, αοζ, Αιγαίο, κλπ). Η Ελλάδα δεν διεκδικεί αλλά μόνο παρακολουθεί συμπαθητικά δυστυχώς. Όσο συμβουλεύουν Ντοκοι, στόκοι και άλλοι οσφυοκάμπτες τόσο η χώρα θα χάνει ζωτικό χώρο στην διεθνή διπλωματία. Αυτή την διαλλακτικότητα και την βαθιά πίστη στον διάλογο και την συνεννόηση η μεν Τουρκία την εκλαμβάνει σαν υποχωρητικότητα οι δε σύμμαχοι μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ σαν αδυναμία ή ευκαιρία να μην πολυενοχλούνται. Όταν διαπιστώσουν ότι είναι αργά θα κάνουν μετάνοιες αλλά θα είναι αργά και για αυτούς. Όσο την πολιτική και την διπλωματία επηρεάζουν οι πολυεθνικές που έχουν παραγωγή στην Τουρκία η ΕΕ θα χάνει σε αξιοπιστία και ισχύ.
Η συγκυρία δεν θέλει αιφνιδιασμό αλλά συνεννόηση διακομματική και πολύ δουλειά που έπρεπε βέβαια να είχε προηγηθεί για κάτι που το περιμέναμε εδώ και μήνες..όπως και την ΑΟΖ με την Λιβύη και τις υποθαλάσσιες έρευνες στην Κύπρο αλλά και νότια της Κρήτης όπως έχει προαναγγελθεί..

Ειδήσεις και Νέα από την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, το Μαντούδι της Εύβοιας 24/7 από το eviathema.gr, την πιο έγκυρη ηλεκτρονική εφημερίδα της Εύβοιας.

Διαβάστε Επίσης