Κώστας Μαρκόπουλος: Θα μείνει ή θα εγκαταλείψει την πολιτική σκηνή;

markopoulos

Ο Κώστας Μαρκόπουλος έχει δείξει διαχρονικά ότι ξέρει να παίρνει σημαντικές πολιτικές αποφάσεις και ότι διαθέτει προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο. Εξάλλου είναι και ο μόνος Βουλευτής από την Εύβοια που έγινε Υπουργός σε κυβέρνηση τα τελευταία 30 χρόνια, όλοι οι υπόλοιποι υπήρξαν υφυπουργοί.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοινώνει την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από το Ιράκ

Τώρα που είναι εκτός Βουλής, μόνο επειδή ο κ. Μητσοτάκης τον απέκλεισε (αδίκως) από το ψηφοδέλτιο καλείται να δείξει αν θα μείνει στην πολιτική ή αν θα εγκαταλείψει και αφιερωθεί στην Ιατρική του επιστήμη. Ο ίδιος δηλώνει με όλους τους τόνους ότι «μένω στην πολιτική ενεργός και θα φανεί σε λίγο τι και πώς θα το κάνω». Σύμφωνα με πληροφορίες του eviathema.gr αναμένονται ανακοινώσεις του μέσα στο Φθινόπωρο και πάντως πριν το 2021.

Αυτό δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο κανέναν στην Εύβοια, ούτε τα κόμματα και ιδιαίτερα την Νέα Δημοκρατία, η οποία όταν τον διέγραψε το 2012 επειδή δεν ψήφισε το μνημόνιο, χωρίς τον Μαρκόπουλο έλαβε 14,5% και ΔΕΝ εξέλεξε βουλευτή, ενώ ο Κώστας Μαρκόπουλος με το ψηφοδέλτιο των ΑΝ.ΕΛ. έλαβε 13% και εξελέγη πρώτος σε σταυρούς βουλευτής από όλα τα κόμματα.

Αυτά περί των δυνατοτήτων του. Σε ότι όμως αφορά τις αποφάσεις του οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι θα εκπλήξει πάλι και θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις επιλογές του. Αναμονή για όλους λοιπόν…