Είδηση για: #, #, #

Κύκλωμα εκβιασμού Χαλκίδας: Προφυλακίζεται η προϊσταμένη και μία ακόμη υπάλληλος

24 Μαΐου 2024, 5:45 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Κύκλωμα εκβιασμού Χαλκίδας: Προφυλακίζεται η προϊσταμένη και μία ακόμη υπάλληλος

Προφυλακίζονται μετά τις απολογίες τους η προϊσταμένη και μία ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών και κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες πέρασαν σήμερα, Παρασκευή (24/5) λίγο μετά τις 10:30 το πρωί το κατώφλι του ανακριτή, στα Δικαστήρια Χαλκίδας, για να απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπλεκόμενες αρνήθηκαν κάθε σχέση με την υπόθεση ενώ απέδωσαν σκοπιμότητα σε επιχειρηματία που τις κατήγγειλε, καθώς όπως είπαν ήθελε να αποφύγει τους ελέγχους.

Σχετικά με τα ποσά στο σημειωματάριο, η προϊσταμένη ανέφερε πως αφορούν εσοδα- έξοδα της ΔΟΥ Χαλκίδας.

“Θάψτε με…θέλω να πεθάνω”, φώναζε κατηγορούμενη στα δικαστήρια Χαλκίδας μετά το τέλος της απολογίας της

Μετά από περίπου δύο ώρες στον ανακριτή μπαίνει για την απολογία της μια εκ των υπολοίπων κατηγορουμένων, υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία μετά το πέρας της ανάκρισης τρεμάμενη βγήκε έξω και φώναζε “θάψτε με…θέλω να πεθάνω”, με τους αστυνομικούς να την συνοδεύουν σε άλλο χώρο όπου θα αναμένει μέχρι την απόφαση μαζί με τους υπόλοιπους.

Το σημειωματάριο της διευθύντριας

Ανάμεσα στα αντικείμενα που κατασχέθηκαν ήταν και το σημειωματάριο στο οποίο είναι γραμμένα ονόματα και τα ποσά που είχε ζητήσει από τον κάθε έναν. Μεταξύ των ονομάτων βρίσκονται ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων της Εύβοιας. Μάλιστα σε κάποια ονόματα υπάρχει σημειωμένη η λέξη «δώρο».

σημειωματάριο της διευθύντριας ΔΟΥ Χαλκίδας

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι από μέλη του κυκλώματος

Αποκαλυπτικό είναι το σημειωματάριο που βρέθηκε στην κατοχή της διευθύντριας, στο οποίο αναγράφονται τα ονόματα των εμπλεκομένων με αναγραφόμενα ποσά δίπλα, από 250 έως 11.000 ευρώ και ημερομηνίες από 4 Νοεμβρίου 2020 έως και τον Μάιο του 2024, που αποτελεί σαφή ένδειξη πως η δράση τους πάει πολύ πίσω στον χρόνο.

Από τη στιγμή που έλαβαν την καταγγελία από ένα από τα θύματά τους, οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων, τους έθεσαν υπό στενή παρακολούθηση, ενώ κατέγραψαν και τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες που τους αποκάλυψαν πλήρως τις δραστηριότητές τους αλλά και τον κυνισμό με τον οποίο παγίδευαν τα θύματά τους, όπως προκύπτει από μερικές από τις συνομιλίες που ακολουθούν:

Διεκπεραιώτρια: Ναι, ναι ωραία, πολύ ωραία το κινείς, πολύ ωραία

Υπάλληλος ΔΟΥ: Τους έφερνα σε τέτοια… τους έφερνα σε τέτοια θέση που νιώθανε και ευχαριστούσαν χιλιάδες φορές.

Διεκπεραιώτρια: Και υποχρεωμένοι. Έτσι μπράβο, το ίδιο είπα και εγώ.

Υπάλληλος ΔΟΥ: Το κατάλαβες ρε συ;

Διεκπεραιώτρια: Της λέω, συγνώμη, χθεσινή νομίζεις ότι είναι; Χθεσινή της λέω νομίζεις ότι είναι;

Υπάλληλος ΔΟΥ: Έτσι μπράβο, έτσι μπράβο.

Βίντεο ντοκουμέντο : Η στιγμή που επιχειρηματίας πάει να παραδώσει φάκελο με λεφτά στη ΔΟΥ

Το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το eviathema.gr στο οποίο φαίνεται επιχειρηματίας να φτάνει στην ΔΟΥ Χαλκίδας με έναν άσπρο φάκελο ο οποίος περιείχε χρήματα τον οποίο και παρέδωσε στους εφοριακούς.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.