Κύμη: Περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας έφτασε μέχρι την αμερικανική πρεσβεία

Έλληνας καθηγητής σε αμερικανικό πανεπιστήμιο και η Αμερικανίδα σύζυγός του βιώσαν ένα απίστευτο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Αστυνομία Χρυσή Αυγή

Περιστατικό σαφέστατης κατάχρησης εξουσίας και διοικητικής αυθαιρεσίας έλαβε χώρα πριν από αρκετούς μήνες στην Κύμη Ευβοίας με αρνητικούς πρωταγωνιστές αστυνομικούς του τοπικού αστυνομικού τμήματος και “θύματα” έναν Ελληνα καθηγητή σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και την Αμερικανίδα σύζυγό του.

Το ζευγάρι (τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του NEWS 24/7) βρέθηκε στις Κονίστρες Εύβοιας τον προηγούμενο Ιανουάριο για ιδιαίτερα σοβαρό οικογενειακό λόγο (ασθένεια συγγενικού προσώπου). Με την χώρα, άρα και την Εύβοια, να βρίσκεται υπό καθεστώς λοκ-ντάουν για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού, τόσο ο Ελληνας καθηγητής όσο και η σύζυγός του τηρούσαν πιστά τα μέτρα προφύλαξης.

Αυτό όμως δεν στάθηκε αρκετό για να τους απαλλάξει από τον εφιάλτη που έζησαν λόγω του “υπερβάλλοντος ζήλου” δύο αστυνομικών. Οι εν λόγω προχώρησαν σε τυπικό, όπως όλα έδειχναν, έλεγχο ρουτίνας στο ζευγάρι ενώ αυτό έκανε τζόκινγκ. Παρά το γεγονός ότι είχαν μαζί τους τις μάσκες, αλλά και έγγραφα μετακίνησης και ότι ασκούντο (δραστηριότητα για την οποία υπήρχε η δυνατότητα να διεξάγεται χωρίς μάσκα), κλήθηκαν να πληρώσουν ένα εξοντωτικό πρόστιμο 900 ευρώ (!) έκαστος χωρίς αυτό να προβλέπεται από το νόμο.

Διαμαρτυρήθηκαν έντονα, όπως ήταν λογικό. Ο Έλληνας καθηγητής έδειξε την ακαδημαϊκή του ταυτότητα, την αμερικανική άδεια οδήγησης αλλά οι δύο αστυνομικοί ήταν αμετάπειστοι.

Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Κύμης. Το ζευγάρι θέλησε να παραπονηθεί επισήμως και εγγράφως, αλλά τέτοια δυνατότητα δεν του δόθηκε. Δεν τους επέτρεψαν, επίσης, σύμφωνα με όσα οι ίδιοι καταγγέλλουν, να συνομιλήσουν με δικηγόρο ενώ στη γυναίκα, που όπως είναι λογικό δεν μιλά Ελληνικά, της δόθηκε κείμενο στην ελληνική γλώσσα να υπογράψει.

Ο πρόδηλα αυθαίρετος τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν το περιστατικό τα όργανα της τάξης (περιστατικό έτσι και αλλιώς που οι ίδιοι δημιούργησαν) οδήγησε το ζευγάρι στην απόφαση να καταγγείλει τα γεγονότα…παντού.

Έτσι λοιπόν αναλυτική (και γραπτή) ενημέρωση έλαβαν το γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα!

Τουτέστιν το περιστατικό ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα, γεγονός όχι ιδιαίτερα τιμητικό για την ελληνική πολιτεία γενικότερα και την ελληνική αστυνομία ειδικότερα.

Πηγή

Εύβοια – Νέος συναγερμός για δασική πυρκαγιά στον Φηγιά Καρύστου

Χαλκίδα – Πλιάτσικο σε σπίτι στην Κάνηθο: Άφησαν ανοιχτή την μπαλκονόπορτα και τους ξάφρισαν χρυσαφικά και χρήματα

Αλιβέρι: Επίθεση με γκαζάκια στο εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ

ΣΟΚ στο Αφράτι: Αυτοκτόνησε ο 56χρονος οδοντίατρος Β.Σ.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέο μήνυμα του 112 – Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς στην Εύβοια αύριο Κυριακή

Βόμβα μεγατόνων στα Ψαχνά Ευβοίας: 52χρονος συνελήφθη για διακίνηση μεταναστών – Καταπέλτης η απόφαση του δικαστηρίου που εκκρεμούσε

Βασιλικό: “Βούτηξαν γερή μπάζα” από μίνι μάρκετ παριστάνοντας τους πελάτες

Λάμψακος: Την έπιασαν να κλέβει ρούχα από τα LIDL

Εύβοια: Συνελήφθη πρώην αστυνομικός για ενδοοικογενειακή βία

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι