Είδηση για: #

Κύμη: Το Μουσείο Παπανικολάου σύντομα θα είναι γεγονός!

21 Ιουνίου 2024, 8:02 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Το Μουσείο Παπανικολάου σύντομα θα είναι γεγονός!

Το πρώτο μουσείο στον κόσμο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα – και Κυμαίου– ευεργέτη της ανθρωπότητας, ιατρού Γεώργιου Παπανικολάου, πρόκειται σύντομα να γίνει πραγματικότητα, μετά τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου. 

Τη σύμβαση υπέγραψαν στο Δημαρχείο Κύμης Αλιβερίου, ο Δήμαρχος, Νίκος Μπαράκος και η μουσειολόγος, Ηλιάνα Ζιώγα, ενώ το παρών έδωσε και ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Παπανικολάου, Παναγιώτης Αγγελόπουλος.   

Το μουσείο θα στεγαστεί στην πρόσφατα ανακαινισμένη πατρική οικία του Γεώργιου Παπανικολάου στην Κύμη, ένα κτίριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Εκτός από τα εκθέματα, που θα περιλαμβάνουν και προσωπικά αντικείμενα του Γεώργιου Παπανικολάου, θα δημιουργηθούν διαδραστικές εφαρμογές, αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αίθουσα εκδηλώσεων και χώρος περιοδικών εκθέσεων. 

«Η ίδρυση του Μουσείου Γεωργίου Παπανικολάου στη γενέτειρά του αποτελεί χρέος και ευθύνη μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα επιστήμονα που με την ανακάλυψή του, το «Τεστ Παπ», έχει σώσει τη ζωή αναρίθμητων γυναικών παγκοσμίως», τόνισε ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου. 

Υπογραφή σύμβαση για τη δημιουργία του Μουσείου Παπανικολάου στην Κύμη
Κύμη: Το Μουσείο Παπανικολάου σύντομα θα είναι γεγονός! 2

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.