Είδηση για: #

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Αγίων Πρωτοκορυφαίων αποστόλων στη Χαλκίδα

30 Ιουνίου 2023, 8:56 πμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Το διήμερο 28-29 Ιουνίου 2023 πανηγύρισε ο Ενοριακός Ι. Ναός Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην περιοχή «Λιανή άμμος» Χαλκίδος.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν οι Αρχιμ. Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου-Εφημέριος της Ενορίας Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, Νικόλαος Πριμηκύριος-Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Ιωάννου Χαλκίδος και Ευγένιος Τσάλλας-Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Δώδεκα Αποστόλων Ν. Αρτάκης, ο Σακελλάριος Χρήστος Γεωργαράς-Εφημέριος της εορταζούσης Ενορίας, ο Πρεσβ. Πέτρος Βλάχος –Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Τρυφωνος Ν. Λαμψάκου και οι Διάκ. Σταύρος Καλαφάτης και Μάριος Μπαρσάκης.

Την κυριώνυμη ημέρα, Πέμπτη 29 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε και προέστη στη Θεία λειτουργία, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη-Ιεροκήρυκα, Ευγένιο Τσάλλα, τους Πρεσβ. Χρήστο Γεωργαρά και Νικόλαο Καλαφάτη και τους Διακ. Σταύρο Καλαφάτη και Χρήστο Ραμαντανάκη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την απεικόνιση των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων να κρατούν την Εκκλησία, ο οποία βεβαίως είναι του Χριστού, αλλά στηρίζεται στην πίστη και στη διδασκαλία των Αποστόλων, όπως αυτές εκφράστηκαν στα κηρύγματα, στις επιστολές αλλά και στα μαρτύριά τους.

Εν συνεχεία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας και ο Ιερέας-Πρόεδρό του, διά του Σεβασμιωτάτου, προσέφεραν αναμνηστική πλακέτα στη δραστήρια κατηχήτρια του Ναού, κ. Μαρία Μπελεγράτη. Ο Σεβασμιώτατος την επαίνεσε για το έργο που επιτελεί εθελοντικά κ αμισθί και φέρει πολλούς πνευματικούς καρπούς, ενώ κατόπιν ο Σεβασμιώτατος τέλεσε νεκρώσιμο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλο.

πετρου παυλου 4

πετρου παυλου 3

πετρου παυλου 2

πετρου παυλου

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.