Λέκκας για σεισμική δραστηριότητα σε Εύβοια και Κρήτη: Ετοιμότητα ναι, ανησυχία όχι

ΣΕΙΣΜΟΣΕΥΒΟΙΑ

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, αναφερόμενος στη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στη χώρα μας, τόνισε σήμερα ότι χρειάζεται ετοιμότητα αλλά δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Στατιστικά σημειώνεται σεισμός 6 Ρίχτερ λέει ο Λέκκας

Σχετικά με το ενδεχόμενο να έχουμε ένα σεισμό πάνω από 6 ρίχτερ, ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως στατιστικά σημειώνεται ένας σεισμός περίπου 6 ρίχτερ στη χώρα μας.

Υπάρχουν βέβαια χρονιές που δεν σημειώνεται κανένας μεγάλος σεισμός, αλλά και χρονιές που έχουμε 2 και 3 σεισμούς πάνω από 6 ρίχτερ.

«Αυτό όμως δεν πρέπει να μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Αφενός γιατί είναι πολύ πιθανόν ο σεισμός αυτός να γίνει κάπου στο Αιγαίο η σε μια θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κρήτη για παράδειγμα, όπου το πιθανότερο είναι μην τον καταλάβουμε καν και αφετέρου ακόμη και να γίνει σε στεριά, όπως ας πούμε στον Τύρναβο που ήταν 6.5 ρίχτερ δε σημαίνει πως θα είναι καταστροφικός όπως είδαμε στη συγκεκριμένη περίπτωση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας.

Σε ότι αφορά την τελευταία σεισμική δραστηριότητα, ο κ. Λέκκας εκτίμησε πως η Εύβοια και η Κρήτη «έδωσαν ότι είχαν να δώσουν», ενώ στη Λέσβο μπορεί αν γίνει ένας σεισμός ακόμη και μέχρι 5 ρίχτερ, αλλά αυτό δεν μας ανησυχεί.

Πηγή: iefimerida.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε Επίσης

Βρείτε όλες τις ειδήσεις του eviathema.gr στο Google News