Μαντούδι: Εξοργισμένοι δεκάδες πολίτες με αδικαιολόγητη πολύωρη καθυστέρηση πλοίου της γραμμής Βόλος – Σκόπελος

ανεσ

Εξοργισμένοι είναι δεκάδες εκδρομείς και όχι μόνο για αδικαιολόγητη 5ωρη καθυστέρηση πλοίου της εταιρίας ΑΝΕΣ Βόλου, το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο Βόλος – Σκιάθος – Σκόπελος, ενώ τους ανακοινώθηκε λίγο πριν την αναχώρηση τους.

Αρκετές ήταν οι καταγγελίες που δέχθηκε το eviathema.gr, το μεσημέρι της Κυριακής, από κόσμο που είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει με το εν λόγω πλοίο, οι οποίες ανέφεραν ότι μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση το πλοίο θα καθυστερήσει να φτάσει στο Μαντούδι τουλάχιστον 5 ώρες, με αποτέλεσμα να αναμένουν μέσα στον ήλιο.

Την ίδια ώρα στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας δεν απαντά κανείς ώστε να δώσει κάποια εξήγηση για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ενώ μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο της ίδιας εταιρίας για το ίδιο δρομολόγιο δεν εμφανίστηκε καθόλου εχθές Σάββατο  με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν και οι χθεσινοί επιβάτες οι οποίοι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν με πλοίο άλλης εταιρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού:  Απαγορεύτηκε, από τη Λιμενική Αρχή Βόλου ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ”ΠΡΩΤΕΥΣ” Ν.Π. 4007, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Βόλου στους λιμένες ν. Σποράδων και Μαντούδι Εύβοιας, με 220 επιβάτες, 30 Ε.Ι.Χ. και 11 Φ/Γ . Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο ΤΚΕΠ του οικείου λιμένα που διενεργήθηκε στην λειτουργία συστήματος καταιονισμού χώρων, διαπιστώθηκε ότι δε λειτουργούσαν 30 κεφαλές καταιονισμού, σε διάφορα σημεία και των έξι ζωνών διαίρεσης και τρεις ευδιαίοι απορροής υδάτων.

Από το Λιμεναρχείο Βόλου επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.