Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ_ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΙΤΗ

Με την παρουσία του Γ.Γ Οικονομικής Πολιτικής κου Χρήστου Τριαντόπουλο, του Προέδρου της ΕΣΕΕ κου Γεώργιου Καρανίκα, τους Βουλευτές Ν. Ευβοίας κους Ζεμπίλη Αθανάσιο και Σπύρο Πνευματικό και όλους τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 με επιτυχία, Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας.

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κα Αγιοστρατίτη Παρασκευή επισήμανε ότι το λιανεμπόριο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, ωστόσο έχει λάβει δυσανάλογα μικρή και ρεαλιστικά ανεπαρκή στήριξη από την Πολιτεία.

Άγριος ξυλοδαρμός στο Βασιλικό Ευβοίας – Πατέρας χτυπούσε τα παιδιά του μέσα στο σπίτι

Η εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους (δάνεια, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία) θα οδηγήσει μοιραία, σε πολλά λουκέτα και σε αύξηση της ανεργίας αλλά ταυτόχρονα θα επηρεάσει και τα δημόσια έσοδα όσο και το ίδιο το τραπεζικό σύστημα.

Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως :
• Στο κεφάλαιο επανεκκίνησης για την λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στα μέτρα στήριξης που χρειάζονται για την επιβίωση τους.
• Από το πρόγραμμα κάλυψης των παγίων εξόδων να μην εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν εργαζόμενους καθώς και όσων έχουν εργαζόμενους με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Ο Γ.Γ Οικονομικής Πολιτικής δηλώνοντας θετικός, πρότεινε τη συνεργασία της Ομοσπονδίας με την ΕΣΕΕ για τη δημιουργία ενός αλγόριθμου σε ότι αφορά την αποτίμηση του κόστους αποθέματος εμπορευμάτων (στοκ) και πρότεινε μία δεύτερη συνάντηση, δεσμευόμενος να εξετάσει τα αιτήματά μας.

Ο κος Καρανίκας επιβεβαίωσε τη συνεργασία και επισήμανε ότι οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις έχουν σωρεύσει από την αρχή της πανδημίας τεράστια αποθέματα εμπορευμάτων της περασμένης σεζόν, υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τα ασφαλιστικά ταμεία, το Δημόσιο και χρέη προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Επιπρόσθετα, τα αλλεπάλληλα κλεισίματα έχουν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση ειδών στους περιορισμένους χώρους των επιχειρήσεων, γεγονός που επιβαρύνει και με αυξημένα κόστη αποθήκευσης.

Οι δύο Βουλευτές μας δήλωσαν συμπαραστάτες στα αιτήματα μας και δήλωσαν ότι θα είναι παρόν όποτε τους χρειαστούμε σε οποιαδήποτε συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία.

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ματράκας θετικός στον κορονοϊό – Τι δήλωσε στο eviathema.gr

Απίστευτό: UFO έκανε την εμφάνισή του πάνω από το Βασιλικό Χαλκίδας – Το είδαν και στην Αργολίδα [ΒΙΝΤΕΟ]

Ιστιαία Ευβοίας: 32χρονος κυκλοφορούσε με γκλοπ μέσα στο αυτοκίνητο…

Ψαχνά Ευβοίας: Φορτηγό έπιασε φωτιά εν κινήσει στον Πεθαμένο [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Βασιλικό Χαλκίδας: Εκτροπή οχήματος στον κεντρικό δρόμο – Εμπλοκή ακόμη δύο οχημάτων [ΦΩΤΟ]

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο