Μεγάλη ανατροπή στην πολύκροτη δίκη του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Θωμά – Αντί για εννέα μήνες γίνεται σε δεκατέσσερις μέρες!

ΘΩΜΑΣΔΙΚΗ

Σωρηδόν στέλνονται τις τελευταίες ώρες οι κλήσεις της Εισαγγελίας Εφετών για εκδίκαση της υπόθεσης του οικονομικού σκανδάλου στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου την περίοδο 2011-2014 με κατηγορούμενο για απιστία σε βάρος του δημοσίου τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Θωμά ,αντιδημάρχους και υπαλλήλους του δήμου.

Πρόκειται για μια ανατροπή από αυτές που δεν συμβαίνουν στα ελληνικά δικαστήρια και που σώζει την τελευταία στιγμή το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης αποδεικνύοντας περίτρανα πως φυσάει άνεμος αλλαγής νοοτροπίας στην κωλυσιεργία απονομής της δικαιοσύνης.

Μετά από αρκετές αναβολές επρόκειτο να εκδικασθεί στις 15 Μαρτίου 2022 η πολύκροτη υπόθεση της οικονομικής κακοδιαχείρισης του δήμου Κύμης Αλιβερίου επί δημαρχίας Θωμά.. Ήδη μετά από τόσα χρόνια έχουν αποβιώσει μάρτυρες της υπόθεσης ενώ πρόσφατα απεβίωσε και ένας των εννέα κατηγορουμένων πρώην πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής γεγονός που σημαίνει ότι από το κατηγορητήριο φεύγει ένα από τα νομικά πρόσωπα και ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Επιπλέον παραγράφεται ένα από τα αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα που αφορά στον ένα από τους εναπομείναντες οκτώ κατηγορουμένους ο οποίος είναι εργαζόμενος του δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Συνελήφθη ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς μετά από μήνυση στην Χαλκίδα – Μετά το παρκάρισμα σε θέση ΑΜΕΑ στην Κύμη πάρκαρε παράνομα μπροστά στα Δικαστήρια Χαλκίδας [ ΦΩΤΟ -[ ΒΙΝΤΕΟ]

Η πλευρά του πρώην δημάρχου και των υπολοίπων κατηγορουμένων επικαλέστηκε κώλυμα των δικηγόρων για την πρώτη μέρα δεν μπορούσε ο δικηγόρος της μιας κατηγορουμένης και τη δεύτερη δεν μπορούσε ο συνήγορος του κ Θωμά. Έτσι το δικαστήριο τους έδωσε μια αδικαιολόγητα μεγάλη χρονικά αναβολή για τον Ιανουάριο του 2023 (εννέα μήνες μετά) με την εντύπωση που δημιουργήθηκε στην κοινή γνώμη ότι οι διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης είναι απίστευτα χρονοβόρες και λειτουργούν προς την πλευρά των κατηγορουμένων. Παρά το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονταν πως ήθελαν να γίνει γρήγορα το δικαστήριο στην ουσία ακολούθησαν το δρόμο της παρελκυστικής τακτικής.

Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου ήταν σφόδρα δυσαρεστημένη με αυτή την εξέλιξη σε σημείο να αμφισβητεί την ίδια τη δικαιοσύνη. ¨όμως σήμερα συνέβη κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δικαστ8ικά χρονικά. Κάποιος Ανώτατος δικαστικός φαίνεται ότι αποφάσισε να αποκαταστήσει το όνομα και το κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης αποστέλλοντας νέες κλήσεις στους μάρτυρες για εκδίκαση της υπόθεσης στις 29 Μαρτίου του 2022 δηλαδή σε 14 ημέρες.

Η νέα κλήση μάρτυρα που στάλθηκε από την εισαγγελέα σε όσους θα πρέπει να καταθέσουν:.

ΘΩΜΑΣ2

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!