Είδηση για: #, #

Μεγάλη δικαστική νίκη για εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Χαλκίδας!

14 Ιουνίου 2024, 3:24 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads
Μεγάλη δικαστική νίκη για εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Χαλκίδας!

Τα παράλογα του ελληνικού δημοσίου ! Τους έδωσαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω covid και τους την πήραν πίσω !

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Χαλκίδας δικαίωσε 35 εργαζόμενους οι οποίοι προσέφυγαν με Δικηγόρο τον Ιωάννη Καλαβρή στο Δικαστήριο ζητώντας να τους επιδικασθούν τα χρήματα που τους αναλογούσαν ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω covid .

Πιο αναλυτικά, όπως είναι γνωστό μετά τον covid η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά των εργαζομένων στο Ε.Σ.Υ. έδωσε μια έκτακτη ενίσχυση στους εργαζομένους του ΕΣΥ . Οι 35 εργαζόμενοι που προσέφυγαν στο Δικαστήριο αρχικά έλαβαν την έκτακτη αυτή ενίσχυση, αλλά στην συνέχεια το ίδιο το Νοσοκομείο τους την πήρε πίσω παρακρατώντας τα χρήματα αυτά από τη μισθοδοσία τους με τον ισχυρισμό ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δεν εργάζονταν διαρκώς μέσα στο νοσοκομείο, αλλά και σε άλλες δομές του Νοσοκομείου.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδος υποστηρίζοντας τα μέλη του προσέφυγε στο Δικαστήριο μέσω του εργατολόγου Ιωάννη Καλαβρή τονίζοντας ότι και οι εργαζόμενοι στις διάφορες υπηρεσίες του Νοσοκομείου και δη, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας (Κ.Ψ.Υ.) Χαλκίδας στον Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Νέας Λαμψάκου και στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) αλλά και στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) ουσιαστικά το δικαιούνται καθώς και αυτοί όπως όλοι στο ΕΣΥ έθεσαν τον εαυτό τους σε κίνδυνο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Το Δικαστήριο πράγματι δέχτηκε την αγωγή και δικαίωσε όλους τους εργαζομένους δίνοντας έτσι ένα ηχηρό χαστούκι στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας, αλλά και στην κυβέρνηση που ουσιαστικά εξαπάτησε τους συγκεκριμένους υγειονομικούς παίρνοντας πίσω την έκτακτη ενίσχυσή που τους είχε δώσει ως επιβράβευση !

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.