Μετά το δημοσίευμα του eviathema.gr η Δήμαρχος Χαλκιδέων απαντά στους πλημμυροπαθείς – Λάθος του συστήματος οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΧ που τους έστειλαν

Απάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων στο από 28/3/2021 ερώτημα της Επιτροπής Κατοίκων Ληλαντίου, σχετικά με τους λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης στους πλημμυροπαθείς.

Λογαριασμοί Πλημμυροπαθείς Λιλάντιο

Άμεση ήταν η απάντηση μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του eviathema.gr στο από 28/3/2021 ερώτημα της Επιτροπής Κατοίκων Ληλαντίου, σχετικά με τους λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης στους πλημμυροπαθείς της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων του Δήμου Χαλκιδέων, την οποία απέστειλε σήμερα, Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα….

Η κ. Βάκα εκτός των άλλων αναφέρει ότι οι λογαριασμοί στάλθηκαν λόγο αυτόματης χρέωσης του συστήματος μηχανογράφησης της Επιχείρησης, ένα σύστημα το οποίο έχει στοιχίσει στον Δήμο Χαλκιδέων πάνω από 15,000 ευρώ, ενώ θα προβεί και σε νέα απόφαση η Δημοτική Επιχείρηση για την επέκταση της απόφασης και για τους επόμενους μήνες κάτι που φυσικά θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη….

Ολόκληρη η απάντηση της Δημάρχου:

“Κυρίες και κύριοι, μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Ληλαντίου,
σχετικά με τους λογαριασμούς της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Χαλκίδας (ΔΕΥΑΧ), σας ενημερώνουμε ότι με την υπ’ αριθμ. 145/28-09-2020 απόφαση ΔΣ της ΔΕΥΑΧ είχε αποφασιστεί η απαλλαγή πληρωμής των αντίστοιχων λογαριασμών, έως και τον Φεβρουάριο του 2021, για όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου του 2020.

Ο εκδοθείς λογαριασμός που μας αποστείλατε, όπως προφανώς και άλλοι που απεστάλησαν στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων, περιλαμβάνει και διάστημα, πέραν του Φεβρουαρίου του 2021, λόγω αυτόματης χρέωσης του συστήματος μηχανογράφησης της Επιχείρησης .

Επειδή μετά από σχετικό αίτημά μας, έχει ήδη παραταθεί η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης του Δήμου Χαλκιδέων, έως και τις 09/08/2021, το ΔΣ της ΔΕΥΑΧ προτίθεται να προβεί άμεσα στη λήψη αντίστοιχης απόφασης, μέχρι τη λήξη της ανωτέρω ημερομηνίας (09/08/2021).

Για τον λόγο αυτό, σας καλούμε να αγνοήσετε τυχούσες χρεώσεις των λογαριασμών σας, που θα αφορούν στο χρονικό διάστημα έως και τις 09/08/2021, καθώς πρόκειται να διορθωθούν με τις εκδόσεις των επόμενων λογαριασμών.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, κοινή συνεδρίαση των Κοινοτικών Συμβουλίων Βασιλικού και Αγίου Νικολάου, με θέμα την εξέλιξη των έργων και τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών στις περιοχές αυτές, στην οποία κοινή συνεδρίαση σας καλούμε να συμμετέχετε.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην οποία θα σας αποσταλεί η σχετική πρόσκληση.”

Δροσιά Χαλκίδας: Σύλληψη και πρόστιμα σε αλλοδαπούς για ιδιωτικό πάρτι…

Χαμός στον σταθμό ηλεκτρικού της Κηφισιάς – Άγριος καυγάς με επέμβαση της αστυνομίας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΒΙΝΤΕΟ]

Ψαχνά Ευβοίας: Επιχειρηματίας στο αυτόφωρο δύο φορές μέσα στον μήνα μετά από καταγγελία

Τριάδα Ευβοίας: Στο αυτόφωρο ιδιοκτήτης επιχείρησης το πρωί της Κυριακής

Αυλίδα: Άγνωστοι ανατίναξαν ATM τα ξημερώματα

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο