,

Μίλτος Χατζηγιαννάκης: “Δέσμιος των εσωκομματικών συσχετισμών”

5 Αυγούστου 2020, 12:10 μμ
Facebook
Twitter
Pinterest
Threads

Ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας με τη Μαρία Τσατζαλή εξέφρασε  την άποψη ότι ο κ. Μητσοτάκης, όντας δέσμιος εσωκομματικών συσχετισμών, δεν θέλει να «σπάσει αυγά».
Όπως είπε σχετικά, επί της ουσίας δεν πραγματοποιήθηκε κάποιος ανασχηματισμός, παρά το γεγονός ότι τρείς φορές είχε ανακοινωθεί μέσω διαρροών. Ακόμη και αποτυχημένοι εκ του αποτελέσματος υπουργοί,όπως ο κ. Βρούτσης και ο κ. Θεοχάρης, παρέμειναν στις θέσεις τους και οι μόνες μικροαλλαγές αφορούν την αναβάθμιση των στενών παρά τω Πρωθυπουργώ, Υφυπουργών, όπως του κ. Σκυλακάκη, την τοποθέτηση βουλευτών σε υπουργικές θέσεις δίχως νόημα, ώστε να ικανοποιηθεί το κόμμα της ΝΔ και, τέλος, το δραστικό ψαλίδισμα των αρμοδιοτήτων του κ. Γεωργιάδη, αφήνοντάς τον ως Υπουργό χωρίς χαρτοφυλάκιο.

Νήσος Εύβοια – Regatta 2020: Ο Γιώργος Ζέρβας στην δεξίωση έναρξης,” Τα πρωτόκολλα τηρούνται από το πρώτο λεπτό που ξεκίνησε”

Ερωτηθείς σχετικά με τις προτάσεις της επιτροπής Πισσαρίδη, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης απάντησε πως το πόρισμα στην πραγματικότητα μιλάει για αναδιανομή των πόρων, μέσω της φορολογίας, προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, προσθέτοντας, πως είναι ανατριχιαστικό να λέγεται μετά από τόσο χρόνια κρίσης ότι με τους ήδη τόσο χαμηλούς μισθούς η κοινωνία μπορεί να αντεπεξέλθει.

Από τα λίγα θετικά του πορίσματος, ανέφερε, αποτελεί το γεγονός ότι αναγνωρίζει πως τα δημοσιονομικά της χώρας μετά την πενταετία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ 2015 -2020 είναι υγιή, κάτι που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες παρέδωσε γεμάτα τα κρατικά ταμεία με 37 δις, τα οποία αυτή τη στιγμή σε περίοδο νέας κρίσης έσωσαν την ελληνική κοινωνία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε, τέλος, πως, εφόσον η κυβέρνηση συνεχίσει  αφενός να θεωρεί τις ασφαλιστικές εισφορές στην εργασία βάρος μόνο για τα μεγάλα πορτοφόλια και όχι για τους υπόλοιπους εργαζομένους με μικρά και μεσαία εισοδήματα, και αφετέρου να επιθυμεί διακαώς την ιδιωτικοποίηση επικουρικής ασφάλισης, είναι σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι απέναντι σε αυτά τα σχέδια της ΝΔ.

Δείτε τα τελευταία νέα από την Εύβοια στο eviathema.gr, Βόρεια Εύβοια, Νότια Εύβοια.

newstok