Μίλτος Χατζηγιαννάκης: Σήμερα έγινε ένα ακόμη θετικό βήμα στον αγώνα μας ενάντια στην αντιπεριβαλλοντική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Σκύρο

xatzigiannakis 3

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προ. Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης, σχετικά με την αποτροπή της εγκατάστασης αντιπεριβαλλοντικού αιολικού πάρκου στη Σκύρο…

Ένα ακόμη θετικό βήμα για την τελική νίκη στον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση του αντιπεριβαλλοντικού αιολικού πάρκου στη Σκύρο έγινε σήμερα. Προς αυτήν την κατεύθυνση συμβάλει η αρνητική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έξι αιολικών σταθμών στο νησί μας.

Όπως φαίνεται από την εν λόγω γνωμοδότηση, ο Κόχυλας αποτελεί μία μοναδική περιοχή για τη βιοποικιλότητά της και ως εκ τούτου η οικολογική αξία του βουνού δεν πρέπει να αλλοιωθεί και να κινδυνεύσουν τα προστατευόμενα είδη ορνιθοπανίδας. Παράλληλα, όπως αναφέρεται, η ενδεχόμενη αδειοδότηση εγκατάστασης των αιολικών πάρκων στη Σκύρο θα βρίσκεται σε πρόδηλη αντίθεση με τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων LIFE, τα οποία αποτέλεσαν μία σπουδαία δουλειά και στην πραγματικότητα μια ασπίδα προστασίας του περιβάλλοντος του νησιού μας.

Ο συστηματικός αγώνας των Σκυριανών απέναντι στην καταστροφή του περιβάλλοντος του νησιού φαίνεται πώς βήμα – βήμα έχει αποτέλεσμα. Από την θετική απόφαση του ΣτΕ μέχρι τη σημερινή γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η τελική νίκη πλησιάζει. Μέχρι το τέλος ενωμένοι όλες και όλοι οι Σκυριανοί θα τα καταφέρουμε.