Μίνι κακοκαιρία «σάρωσε» τη χώρα: Ολονύχτια πολυδύναμη επιχείρηση για τον εντοπισμό του αγνοούμενου στην Δίρφυ – Προβλήματα στην Αττική

ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ

Σφοδρές καταιγίδες, ισχυρότατοι άνεμοι, χαλάζι και πλημμύρες ήταν το σκηνικό που «έστησε» ο καιρός, με την απότομη αλλαγή να «χτυπά» και την Αττική. – Συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του άνδρα στην Δίρφυ.

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα χθες το απόγευμα και θα συνεχιστεί και σήμερα. Τα περισσότερα προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων εντοπίστηκαν στην Αττική, με την πυροσβεστική μέχρι τα ξημερώματα να δέχεται 100 κλήσεις για κοπές δέντρων, 11 για αντλήσεις υδάτων και 20 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, πέντε οδηγοί ακινητοποιήθηκαν με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτας και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν από αυτά. Σε άλλα σημεία της Αττικής σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, τα οποία προκάλεσαν φθορές σε οχήματα.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στην Εύβοια συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του άνδρα που χάθηκε το βράδυ της Τετάρτης 18-05 στο Δάσος της Δίρφυς στην Εύβοια.

Ο άνδρας μετά τις 21.00 το βράδυ της Τετάρτης επικοινώνησε με την Πυροσβεστική ζητώντας βοήθεια καθώς όπως δήλωσε χάθηκε στο δάσος. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της ΠΥ Χαλκίδας και του ΣΕΔΔΔ Ψαχνών.

Συγκεκριμένα  βρέθηκαν στο σημείο 16πυροσβέστες με 9 οχήματα και η Ο.Ο.Ε.Δ. της 7ης ΕΜΑΚ. Συνδρομή από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, εθελοντές και ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι και λίγο μετά τις 7.30 το πρωί της Πέμπτης 19-05 οι έρευνες συνεχίζονται ενώ οι συνθήκες συνεχίζουν να είναι δύσκολες λόγω της ομίχλης αλλά και του αέρα.

Στις έρευνες από νωρίς εχθές συμμετέχει ο ΑΡΗΣ ΠΥ Ευβοίας Περικλής Κουλκουβίνης, ο οποίος συντονίζει ολόκληρη την επιχείρηση ενώ προσήλθαν επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες πυροσβεστικά οχήματα από την ΠΥ Καρύστου και Αλιβερίου καθώς και ελικόπτερο προς ενίσχυση των αναζητήσεων.

Διαβάστε Επίσης

Εύβοια: Θρίλερ με τον αγνοούμενο άνδρα στην Δίρφυ – Κινητοποιείται και η ΕΜΑΚ για αναζητήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ / Συναγερμός στην Εύβοια: Άνδρας αγνοείται στο Βουνό της Δίρφυς

Τρελάθηκε ο καιρός – ΤΩΡΑ: Πέφτει χαλάζι στην Ερέτρια [βίντεο]

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις