Μήνυμα – Κάλεσμα Δημάρχου για την συμμετοχή των πολιτών του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων στις διαδικασίες της Απογραφής Πληθυσμού

ΨΑΘΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EVIATHEMA

Μύνημα – κάλεσμα εξέδωσε ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, προς τους πολίτες για την συμμετοχή τους στην απογραφή πληθυσμού.

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες
Εδώ και μερικές μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021, η  οποία διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική και εμπιστευτική διαδικασία που πραγματοποιείται κάθε δέκα χρόνια με σκοπό την καταμέτρηση του πληθυσμού ανά Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο και Κοινότητα.

Η απογραφή γίνεται ως εξής: Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα περάσει από το σπίτι σας και σας δώσει στο χέρι ή θ’ αφήσει σε έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο έναν «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» για τη συγκεκριμένη κατοικία. Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο taxisnet, θα πρέπει στη συνέχεια μέσω της ψηφιακής πύλης www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιοδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους με προσωπική συνέντευξη, δηλαδή με τη συνηθισμένη μέχρι πρότινος μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως έγινε στις προηγούμενες απογραφές.

Καλώ τους κατοίκους του Δήμου Διρφύων – Μεσσσαπίων  να απογραφούν στον τόπο τους  λαμβάνοντας υπόψη ότι τα στοιχεία τα οποία θα συλλεγούν από τη διαδικασία θα είναι καθοριστικής σημασίας για την ενίσχυση της «φωνής» του Δήμου μας, τόσο σε επίπεδο τοπικής αλλά και περιφερειακής αυτοδιοίκησης αφού τα αποτελέσματα της απογραφής αποτελούν οδηγό για την άσκηση οικονομικής, αναπτυξιακής  και κοινωνικής πολιτικής.

Ανοίξτε λοιπόν τα σπίτια σας, δώστε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας, συνεργαστείτε με τους απογραφείς γιατί “Όλοι μετράμε” προς όφελος του τόπου μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΑΘΑΣ

Διαβάστε Επίσης:

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News