in

Μπενάκης –Σαμαράς αποκάλυψαν σημεία και τέρατα για το σκάνδαλο Θωμά

Με πλαστογραφημένα πρωτόκολλα ζητήθηκαν τα χρήματα από τις σχολικές επιτροπές εκ των υστέρων και αφού είχαν διατεθεί σε έργα φαντάσματα

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες της δημαρχίας Θωμά στη μεγάλη δίκη που γίνεται στο Εφετείο Χαλκίδας ενώ στις 15 Ιουνίου, ο πρώην πρόεδρος δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπενάκης και ο Αντιδήμαρχος Δυστίων αρμόδιος για την σχολική επιτροπή παιδείας  ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί για το οικονομικό σκάνδαλο επί δημαρχίας Θωμά και τις πληρωμές ανύπαρκτων έργων

Ο Γιάννης Μπενάκης ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης την εποχή εκείνη δεχόμενος τις καταγγελίες των προέδρων των χωριών που έλεγαν ότι στα χωριά δεν έγιναν συγκεκριμένα έργα τα οποία είχαν πληρωθεί από τον δήμο Κύμης Αλιβερίου ξεκίνησε την κατάθεση του περιγράφοντας με σαφήνεια τις σκοτεινές μέρες τις περιόδου 2011-2014 επί δημαρχίας Θωμά..

Αναλήψεις μετρητών από Θωμά και Ταμία

Μίλησε για τις αναλήψεις χρημάτων που γίνονταν από τον ίδιο τον Δήμαρχο και τον ταμία του δήμου από την Εθνική τράπεζα Κύμης στην οποία υπηρετούσε συγγενικό του  πρόσωπο .

Είπε ότι δεν είχαν γίνει τα έργα που κατήγγειλαν οι πρόεδροι των χωριών ότι πληρώθηκαν χωρίς να υπάρχουν και ξεκαθάρισε ότι οι υπάλληλοι που πληρώθηκαν με πέντε χιλιάδες ευρώ για το έτος 2013 και 2014 δυο μέρες πριν παραδοθεί η διοίκηση του δήμου (τον Αύγουστο του 2014) δεν υπήρχαν πουθενά ως εργαζόμενοι στο δήμο..

Σε ερώτηση του Προέδρου ότι η άποψη της υπεράσπισης είναι πως απασχολήθηκαν σε κουνουποκτονίες και καθαρισμούς παραλιών κ Μπενάκης είπε πως οι κουνουποκτονίες από το 2010 ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος η οποία τις πραγματοποιεί κάθε χρόνο και ο δήμος δεν έχει καμία ανάμιξη σε αυτές!

Ταμίας ήταν ο πρώην δήμαρχος

Επίσης ο κ Μπενάκης αναίρεσε την μαρτυρία του Ταμία του δήμου κ Παπαβασιλείου που είχε υπαναχωρήσει στην αρχική του κατάθεση..

Ο Τότε Ταμίας ενώ αρχικά είχε δηλώσει εγγράφως κατά την παράδοση του ταμείου ότι δεν είχε καμία σχέση με το ταμείο διότι αυτό το χειριζόταν αποκλειστικά ο τότε δήμαρχος Δ. Θωμάς (είχε πεί εγράφως ότι ταμίας ήταν ο ίδιος ο Θωμάς)  στην κατάθεση του στο δικαστήριο είπε πως τον πίεσε  για να το πει αυτό η τότε Γενική Γραμματέας του δήμου Ελένη Καλογεροπούλου.

Όμως ο Κ Μπενάκης ήταν ξεκάθαρος και είπε ότι μπροστά του ο Ταμίας Γιώργος Παπαβασιλείου είχε κάνει αυτή την δήλωση και δεν τον είχε πιέσει κανείς.

Αποκαλύφθηκε μέσα από την κατάθεση του κ Μπενάκη ότι τα όσα καταγγέλθηκαν από τους τότε προέδρους και καταγράφηκαν στο πόρισμα του ανεξάρτητου Επιθεωρητή που όρισε η ελληνική πολιτεία ήταν ορθώς καταγγελλόμενα !

Πλαστογράφησαν πρωτόκολλα δημοσίων εγγράφων

Οι αποκαλύψεις όμως συνεχίστηκαν και με τον Αντιδήμαρχος Διστύων Χρήστο Σαμαρά ο οποίος στο ίδιο μήκος κύματος ανέτρεψε όλα τα επιχειρήματα της υπεράσπισης περί έργων που έγιναν στα σχολεία κλπ κλπ

Ο Κ Σαμαράς όχι μόνο διέψευσε τα δήθεν έργα στα σχολεία αλλά είπε ότι συνέστησε μια επιτροπή και πήρε έγγραφες δηλώσεις διευθυντών αλλά κάλεσε και προμηθευτές.

Το σημαντικότερο όμως που αποκάλυψε ήταν ότι τα αιτήματα που εμφανίστηκαν από αντιδημάρχους του Δ. Θωμά υπεύθυνους  σχολικών επιτροπών που ζητούσαν χρήματα για ενίσχυση των σχολείων ήταν έγγραφα που έγιναν μεταγενέστερα με παραποιημένα πρωτόκολλα…

Δηλαδή υπήρχε στο ηλεκτρονικό σύστημα που καταγράφει τα πάντα ένα έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου τάδε που αναφερόταν σε διακοπή ΔΕΔΗΕ για το σχολείο.. Με το ίδιο πρωτόκολλο εμφανίζεται μεταγενέστερο έγγραφο αντιδημάρχου  (με παλιά ημερομηνία)που ζητάει χρήματα από το δήμο για τα σχολεία..

Όπως είπε ο κ Σαμαράς αυτό έγινε για να εμφανιστεί με παραποίηση δημοσίων εγγράφων ότι όλα έγιναν νόμιμα .

Στη θέα των εγγράφων αυτών που έδωσε στον πρόεδρο της Έδρας ο κ Σαμαράς οι δικηγόροι του Θωμά πάγωσαν…

Καταδεικνύεται λοιπόν με τον ποιο ξεκάθαρο τρόπο ότι επι θητείας Θωμά γινόντουσαν αίσχη..

Επίσης όταν ο κ Σαμαρας ρωτήθηκε αν μίλησε με προμηθευτές απάντησε στον πρόεδρο ότι μίλησε και έδωσε ένα χαρτί- αναφορά εργολάβου το οποίο δεν περιλαμβάνονταν στο πόρισμα και το βούλευμα γιατί αυτός προσήλθε μετά από τέσσερα χρόνια στο δήμο και το ανέφερε…

Το έκανε αυτό όταν προσπαθούσε επίμονα να βρει γιατί δεν πληρωνόταν δυο τιμολόγια για έργα που είχε κάνει για το δήμο Κύμης Αλιβερίου και μετά από χρόνια έρευνα βρέθηκαν τα τιμολόγια του αλλά ως εξοφλημένα..

Τα είχε εισπράξει κάποιος αντιδήμαρχος του κ Θωμά από το δήμο με το αιτιολογικό ότι πλήρωσε τον συγκεκριμένο εργολάβο ..

Αυτός στην αναφορά του προς το δήμο έγραφε ότι φερόταν ο τότε αντιδήμαρχος του Θωμά ως λαβών για τα τιμολόγια που έπρεπε να πληρωθεί ο εργολάβος και τόνιζε ότι καταχράστηκαν τα χρήματα του από απατεώνες υπονοώντας τον αντιδήμαρχο και ότι είναι κρίμα η διαχείριση δημοσίου χρήματος να είναι σε χέρια απατεώνων.

Το eviathema  εξασφάλισε το συγκεκριμένο έγγραφο και το παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα..

Από τις μέχρι τώρα καταθέσεις μαρτύρων πάντως προκύπτει ξεκάθαρα ότι έχουν χαθεί πάρα πολλά χρήματα από το δήμο Κύμης Αλιβερίου την περίοδο 2011-2014 με πρακτικές που δεν είναι σύννομες..

Έργα που δεν έγιναν πληρώθηκαν, εργαζόμενοι που δεν δούλεψαν στο πληρώθηκαν από πολιτικά πρόσωπα χωρίς την παραμικρή νόμιμη διαδικασία που προβλέπει το δημόσιο λογιστικό και η ελληνική νομοθεσία και γενικότερα συνέβησαν σημεία από ανθρώπους που έχουν δώσει όρκο να διαφυλάττουν τα συμφέροντα των δημοτών.

Η δίκη θα συνεχιστεί με άλλες τουλάχιστον οκτώ συνεδριάσεις μέσα στον Ιούλιο αρχής γενομένης από τις 11 Ιουλίου.

Αποκλειστικό έγγραφο αναφορά Εργολάβου ότι πληρώθηκε για χρήματα που δεν πήρε στα χέρια του αλλά τα εισέπραξε αντιδήμαρχος του Θωμά υπογράφοντας αντί για εκείνον

Έλα στo viber του eviathema.gr για ειδήσεις από την Εύβοια με ένα κλικ

Εύβοια: Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Χαλκίδα – Αυτοκίνητο τούμπαρε και εγκλωβίστηκε ο οδηγός

Εύβοια: Τροχαίο ατύχημα στην Ερέτρια μετά από πλαγιομετωπική σύγκρουση οχημάτων