Δεν μπορεί να βρει υποψήφιους σε Αλιβέρι και Δύστο ο Θωμάς

Παραμένει δυνατός μόνο στην Κύμη-προβάδισμα Μπαράκου στις δημοτικές εκλογές

ΜΠΑΡΑΚΟΣ θωμάς

Σε πλήρη αδυναμία να βρει δυνατούς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στο Αλιβέρι και στην Δημοτική ενότητα Δυστίων βρίσκεται σύμφωνα με το πολιτικό ρεπορτάζ, ο επικεφαλής της παράταξης «νέοι ορίζοντες» του δήμου Κύμης Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, καθώς εδώ και δυο μήνες πραγματοποιεί επαφές σε αυτές τις δυο περιοχές και δέχεται διαδοχικές αρνήσεις, ενώ αρκετά από τα στελέχη του (σε επίπεδο τοπικών προέδρων) έχουν ήδη προσεγγίσει τον συνδυασμό του Νίκου Μπαράκου.

Ο Δημήτρης Θωμάς φαίνεται ότι παραμένει πολύ δυνατός μόνο στην δημοτική ενότητα Κύμης-όπου περίπου το 60% του κόσμου συνεχίζει να τον στηρίζει, ενώ για τις δυο δημοτικές ενότητες των Κονιστρών και του Αυλωναρίου τα πράγματα δείχνουν μοιρασμένα (50-50) για τους μέχρι σήμερα δυο ισχυρούς συνδυασμούς που διεκδικούν το δήμο.

Η φανερή όμως αδυναμία των «νέων οριζόντων» στην δημοτική ενότητα Ταμυναίων και Δυστίων δημιουργεί μεγάλη διαφορά Νίκης για το συνδυασμό Μπαράκου με το αποτέλεσμα  να κρίνεται από το Αλιβέρι μέχρι τα Κριεζά.

Συνεχίζοντας το παιχνίδι που ξέρει καλά και επιχειρεί εδώ και είκοσι χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση του «διαίρει και βασίλευε» ο Δημήτρης Θωμάς επιδίωξε να δημιουργήσει διάσπαση στην δημοτική αρχή «σπρώχνοντας» τον αντιδήμαρχο Γιάννη Πιλάτη να κάνει συνδυασμό.

Οι δέκα όμως δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και οι τριάντα περίπου τοπικοί πρόεδροι έδειξαν ξεκάθαρα την προτίμηση τους στο Νίκο Μπαράκο και ο Γιάννης Πιλάτης γυρνούσε με τον Παναγιώτη Αναγνώστου στις δημοτικές ενότητες και έψαχναν χωρίς αποτέλεσμα υποψήφιους.

Ο κ Πιλάτης έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του την εναλλακτική να κατέλθει ως υποψήφιος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, πραγματοποίησε το απονενοημένο πολιτικό διάβημα ανακοινώνοντας ότι θα είναι υποψήφιος χωρίς να έχει αναφέρει το όνομα ούτε ενός  υποψηφίου του γεγονός που υποδηλώνει ότι ήταν απλώς μια κίνηση απόγνωσης.

Έτσι η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής: Ο πιο δυνατός συνδυασμός αυτή τη στιγμή είναι του Νίκου Μπαράκου με μεγάλη διαφορά από αυτήν του Δημήτρη Θωμά ο οποίος κρατά τις δυνάμεις του μόνο στην Κύμη όπου ο συνδυασμός Μπαράκου υστερεί σημαντικά.

Ωστόσο το γεγονός της μεγάλης δυναμικής Μπαράκου στο Ταμυναίων και το Δυστίων και η ισοδυναμία  μεταξύ των δυο υποψηφίων σε Κονίστρες και Αυλωνάρι φέρνει πολύ μπροστά για την επικράτηση τον Νίκο Μπαράκο που είναι νέος σε ηλικία σε αντίθεση με τον Δημήτρη Θωμά που έχει διατελέσει τρεις φορές δήμαρχος και έχει χάσει τις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ευρισκόμενος στην αντιπολίτευση για πάρα πολλά χρόνια.

Επιπλέον έχει γίνει γνωστό στα στελέχη της αυτοδιοίκησης ότι με τον νέο εκλογικό νόμο οι πρόεδροι που θα εκλεγούν σε χωριά με πενταμελή και πάνω συμβούλια θα είναι οπωσδήποτε από τον συνδυασμό που θα κερδίσει στις εκλογές γεγονός που σημαίνει ότι ακόμα και στην περιοχή της Κύμης που ο Θωμάς είναι πανίσχυρος οι πρόεδροι που θα εκλεγούν θα είναι από το συνδυασμό αυτού που θα κερδίσει συνολικά στο δήμο ανεξαρτήτως αν έχουν έρθει δεύτεροι στο χωριό τους..

Το ίδιο θα ισχύσει και για τους δημοτικούς συμβούλους.

Δηλαδή ο Δημήτρης Θωμάς και 70% να πάρει στην Κύμη και ο πρόεδρος και ο αντιδήμαρχος δεν θα είναι από το συνδυασμό του αν δεν κερδίσει τις εκλογές.

Με  αυτά τα δεδομένα ο Νίκος Μπαράκος έχει αποκτήσει ένα ισχυρό προβάδισμα και αν συνεχίσει έτσι θα επικρατήσει εύκολα στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου του 2023.

Σε αυτή τη φάση έχει ένα μεγάλο αριθμό υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και τοπικών προέδρων με ήδη εκλεγμένους , με την έλευση νέων προσώπων (και ηλικιακά) αλλά και την προσχώρηση στελεχών που τις δυο προηγούμενες αναμετρήσεις ήταν υποψήφιοι με τους «νέους ορίζοντες» και θέλουν με τη συμμετοχή τους σε ένα νέο δημοτικό σχήμα να δώσουν ένα τέλος στην τεχνητή ένταση , την  καλλιεργούμενη πόλωση, στην  εδώ και πολλά χρόνια διχόνοια που ταλανίζει το δήμο Κύμης Αλιβερίου και δημιουργεί προσκόμματα στην ανάπτυξη του.

Σωτήρης Μπαρσάκης