Νέα Αρτάκη: Έκρυβαν στο σπίτι πάνω από 2.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα – Πως τους εντόπισε το Λιμεναρχείο Χαλκίδας

ΠΑΡΑΝΟΜΑΤΣΙΓΑΡΑ

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση δύο χιλιάδων τριακοσίων τριάντα (2.330) πακέτων τσιγάρων, εκατόν ενενήντα δύο (192) συσκευασιών καπνού των 50 γρ. έκαστη καθώς και τριάντα δύο (32) συσκευασιών καπνού των 30 γρ. έκαστη προέβησαν, το πρωί της Πέμπτης 31/03, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν δύο (02) αλλοδαποί ηλικίας 24 και 35 ετών να επιβαίνουν σε δίκυκλο όχημα, το οποίο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Στη συνέχεια, οι εν λόγω αλλοδαποί εισήλθαν σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Αρτάκης Εύβοιας, από το οποίο σύντομα εξήλθαν και ακολούθως διέφυγαν με το ανωτέρω όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα εντός του ανωτέρω διαμερίσματος, κατά την οποία εντοπίστηκαν δύο χιλιάδες τριακόσια τριάντα (2.330) πακέτα τσιγάρων των είκοσι τσιγάρων έκαστο, εκατόν ενενήντα δύο (192) συσκευασίες καπνού των 50 γρ. έκαστη καθώς και τριάντα δύο (32) συσκευασίες καπνού των 30 γρ. έκαστη, διαφόρων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν, στο σύνολό τους, την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Χαλκίδας, ενώ αναζητούνται o 24χρονος και ο 35χρονος, για παράβαση των Ν. 2960/01 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας” σε συνδυασμό με τα άρθ. 45 και 169 Π.Κ.

Ακολουθήστε το eviathema.gr στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!