in

Νέα κωλυσιεργία στη δίκη του Θωμά στις 18 Οκτωβρίου 2022;;

Μάρτυρες και κατηγορούμενοι αποβιώνουν, οκτώ χρόνια μετά την τέλεση σοβαρών οικονομικών αδικημάτων και οι εφέτες..αγρόν ηγόραζαν

Έχουν περάσει πάνω από οκτώ χρόνια (Απρίλιος του 2014) από τότε που 25 δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου  κατήγγειλαν  τον τότε Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά, ότι έχουν πληρωθεί από το Δήμο έργα-φαντάσματα στα χωριά του Δήμου, τα οποία δεν έγιναν ποτέ και υπάρχουν μόνο στα χαρτιά και συγκεκριμένα στις αποδείξεις πληρωμών.

Έχουν περάσει πάνω από έξι χρόνια (το 2016) από τότε που οι οικονομικοί επιθεωρητές της ελληνικής πολιτείας με επικεφαλής τον Αναστάσιο Τσομπανίδη ορίστηκαν με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκίδας να εξετάσουν τις καταγγελίες αυτές και να συντάξουν πόρισμα.

Το πόρισμα αυτό διαπίστωσε μεγάλη ζημιά στα οικονομικά του δήμου Κύμης Αλιβερίου και αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Διαβιβάστηκε στον Ανακριτή Χαλκίδας και αποκάλυψε ότι την περίοδο 2011-2014 με δήμαρχο το Δημήτρη Θωμά πραγματοποιήθηκαν από το δήμο ανοίκειες πληρωμές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ οι οποίες συνιστούν  έλλειμμα διαχειρίσεων του δήμου.

Παράλληλα για το ίδιο διάστημα εκδόθηκαν από τον επίτροπο της Εύβοιας του ελεγκτικού συνεδρίου ,πράξεις καταλογισμού που ζητούσαν από τον πρώην δήμαρχο και συνεργάτες του , να επιστρέψουν στα ταμεία του δήμου Κύμης Αλιβερίου περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αποκαλύψεις του πορίσματος είναι άκρως περιγραφικές για τον τρόπο που διαχειρίζονταν το δημόσιο χρήμα προκαλώντας μεγάλη ζημία στην περιουσία του δήμου

Το πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή περιγράφει απιστία στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή κακουργηματικού χαρακτήρα λόγω του ύψους των ποσών που καταλογίστηκαν.

Το 2018 εκδόθηκε το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Εύβοιας βάσει του οποίου ο πρώην δήμαρχος πολιτικοί του συνεργάτες και δημοτικοί υπάλληλοι μέλη των επιτροπών παραλαβής έργων που δε έγιναν και πληρώθηκαν παραπέμπονται  να δικαστούν στο τριμελές εφετείο Κακουργημάτων στις 24 Σεπτεμβρίου του 2019.

Αποβιώνουν μάρτυρες

Έκτοτε από τους 34 μάρτυρες κατηγορίας και τους εννέα κατηγορούμενους κάποιοι δεν βρίσκονται στη ζωή..

Πέντε μάρτυρες από τους τοπικούς προέδρους έχουν αποβιώσει καθώς και ένας πρώην αντιδήμαρχος κατηγορούμενος για απιστία στην υπηρεσία.

Στο μεταξύ με εισήγηση της Σημερινής προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Χαλκίδας  αμέσως μετά τις  εκλογές το καλοκαίρι του 2019 ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς απαλλάχθηκε από τους περιοριστικούς όρους που είχαν τεθεί με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών και αφού με καθυστέρηση ενός χρόνου (μέχρι να αντιληφθεί το νόμο η αποκεντρωμένη διοίκηση) είχε τεθεί σε αργία… όμως με τροπολογία που πέρασε νύχτα στη βουλή και εφόσον είχαν αρθεί οι περιοριστικοί  ο κ Θωμάς ξαναγύρισε στο δημοτικό συμβούλιο και στις οικονομικές επιτροπές του δήμου με το πνεύμα του νομοθέτη του νόμου 3852/10 άρθρο 236 Α να πηγαίνει περίπατο.

Σημειώνεται ότι στον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ Ψωμιάδης για αντίστοιχα αδικήματα δεν έγινε δεκτό το αίτημα του για άρση περιοριστικών μέτρων καθώς φαίνεται ότι οι Εφέτες της Εύβοιας ήταν πιο ελαστικοί!!!!

Όλα αυτά συν την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης έχουν απογοητεύσει του πρώην δημοτικούς συμβούλους τους προέδρους των κοινοτήτων και τους δημότες που έχουν αρχίσει να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς και την ίδια την δικαιοσύνη..

Το αίσθημα της ατιμωρησίας είναι πλέον έντονο καθώς έχουν πάει πέντε φορές στο Κακουργιοδικείο της Χαλκίδας και η μια αναβολή διαδέχεται την άλλη

και άλλη αναβολή;

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 αναμένεται ακόμα μια κωλυσιεργία της πολύκροτης δίκης καθώς όπως έχει γίνει γνωστό θα προταθεί αίτημα υγείας ενός εκ των κατηγορουμένων αλλά και αδυναμία να παραβρεθεί ο δικηγόρος του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Θωμά Βασίλης Χειρδάρης ο οποίος συμμετέχει στην υπεράσπιση της κυρίας Τουλουπάκη στο ειδικό δικαστήριο.

Βεβαίως μπορεί εκείνη την ημέρα να μην υπάρχει συνεδρίαση αλλά θα γίνει οπωσδήποτε επίκληση φόρτου εργασίας ή κάποιας άλλης αιτίας όπως εκφράζουν με βεβαιότητα καταγγέλλοντες που έχουν αντιληφθεί ότι ο πρώην δήμαρχος επιδιώκει πάση θυσία να αναβάλει το δικαστήριο για μετά τις δημοτικές εκλογές του 2023.

Στόχος του είναι να εκλεγεί δήμαρχος και εν συνεχεία ως πολιτική αγωγή του ίδιου του  εαυτού να εμφανιστεί στο τριμελές Εφετείο Χαλκίδας και να ισχυριστεί ότι ουδεμία ζημία δεν επήλθε στο δήμο Κύμης Αλιβερίου την περίοδο 2011-2014.

Στις προηγούμενες εκλογές του 2019 είχε ακριβώς τον ίδιο στόχο αλλά δεν κατάφερε για λίγο να εκλεγεί..

Ποιος ξέρει με τη βοήθεια της βραδύτητας του Εφετείου Χαλκίδας αυτή τη φορά μπορεί να τα καταφέρει.

Όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου θα παιχτεί στις πλάτες των δημοτών του δήμου Κύμης Αλιβερίου εξαιτίας της αδικαιολόγητης καθυστέρησης  των Εφετών της Εύβοιας στην απονομή δικαιοσύνης.

Γι’ αυτό και έγκριτοι καθηγητές της Νομικής επιστήμης έχουν επισημάνει ότι  η ελληνική δικαιοσύνη πάσχει, ιδίως λόγω της μεγάλης αργοπορίας στην απονομή της, που συχνά οδηγεί σε καταστάσεις αρνησιδικίας.

Και έτσι κλονίζεται το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και πλήττεται το διεθνές κύρος της χώρας ως κράτους δικαίου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Χαλκίδα: Πλακώθηκαν στην μέση της εθνικής οδού και τους συνέλαβαν

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Βγήκε με το σκυλάκι του και κατέληξε στα Επείγοντα από επίθεση άλλου σκύλου