Νέα κόντρα σεισμολόγων για τον σεισμό στην Εύβοια: Μεγάλη προσοχή λέει ο Παπαδόπουλος – Τον διαψεύδει ο Λέκκας [ΒΙΝΤΕΟ]

Σεισμός Ψαχνά

Εντελώς διαφορετική ήταν η εκτίμηση που έκανε ο Ευθύμιος Λέκκας από εκείνη του Γεράσιμου Παπαδόπουλου, σχετικά με τον νέο σεισμό των 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε την Τετάρτη 04-01 στην Εύβοια.

Συγκεκρινα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο σεισμολόγος ανέφερε ότι “δεν υπάρχει ανησυχία”, ενώ στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι “πιθανότατα είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε”. Αντίθετα με ανάρτησή του ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι υπάρχει ενεργοποίηση νέας εστίας στα Ψαχνά, που χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Διαβάστε Επίσης: Σεισμός ταρακούνησε την Εύβοια το βράδ της Τετάρτης

Στην ερώτηση αν ο σεισμός της Τετάρτης είναι από το ίδιο επίκεντρο με αυτόν της δόνησης της 28ης Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας εξήγησε, ότι “δεν είναι από το ίδιο σημείο, είναι πιο βορειοανατολικά, αλλά από τον ίδιο σεισμογόνο χώρο και την ίδια ρηξιγενή ζώνη”.

“Υπό αυτή την έννοια είμαστε περισσότερο ήσυχοι από την εκτόνωση του φαινόμενου”, συμπλήρωσε ο Ευθύμιος Λέκκας, προσθέτοντας ότι “περιμένουμε να εκτονωθεί με σεισμούς από 3 ρίχτερ και κάτω, ώστε να λέμε ότι τελειώνουμε με αυτό το φαινόμενο”.

Τέλος, δήλωσε για τον νέο σεισμό ότι “τον χθεσινό γεγονός τον είχαμε συμπεριλάβει μέσα στις εκτιμήσεις που είχαμε κάνει μετά τα 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά.

Διαβάστε Επίσης