Νεκρό δελφίνι εντοπίστηκε στην παραλία Θέαλος της Ερέτριας
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθέστε το eviathema.gr στη GoogleΈνα δυσάρεστο θέαμα αντίκρισαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες το πρωί της Τρίτης, 9 Ιουνίου, στην περιοχή της Ερέτριας. Συγκεκριμένα, στην παραλία Θέαλος εντοπίστηκε ένα νεκρό δελφίνι, το οποίο είχε ξεβραστεί στα ρηχά της ακτής. Το άτυχο θαλάσσιο θηλαστικό, το οποίο ήταν εμφανώς μεγάλου μεγέθους, έγινε αντιληπτό από ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο νωρίς το πρωί, οι οποίοι θορυβήθηκαν και κινητοποιήθηκαν άμεσα.
Μόλις επιβεβαιώθηκε το γεγονός, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς για την ορθή διαχείριση της κατάστασης. Κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος έσπευσε γρήγορα στην παραλία προκειμένου να επιληφθεί του συμβάντος, να καταγράψει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το κήτος και να περιφρουρήσει τον χώρο. Ταυτόχρονα, υπήρξε άμεση επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου Ερέτριας.
Τα συνεργεία του δήμου κλήθηκαν να αναλάβουν το δύσκολο έργο της ασφαλούς απομάκρυνσης του τεράστιου ζώου από την ακτή και της επακόλουθης υγειονομικής του ταφής, ακολουθώντας αυστηρά τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Η διαδικασία ωστόσο δεν εξαντλείται μόνο στην απομάκρυνση του κήτους. Κάθε απώλεια τέτοιου είδους προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για την υγεία του τοπικού θαλάσσιου οικοσυστήματος. Για τον λόγο αυτό, ενημερώθηκαν εξειδικευμένες επιστημονικές οργανώσεις και ερευνητικά κέντρα που δραστηριοποιούνται στην προστασία της θαλάσσιας ζωής. Οι ειδικοί πρόκειται να εξετάσουν τις λεπτομέρειες του περιστατικού και να αναλύσουν τα διαθέσιμα στοιχεία, με σκοπό να διερευνήσουν λεπτομερώς τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του ζώου.


