Νίκος Μαστροκώστας- Ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά στο πλευρό του Νίκου Μπαράκου

New Project 33 1

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού “Πορεία Δημιουργίας” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Μπαράκο, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κύμης Αλιβερίου Νίκος Μαστροκώστας.

Ποιος είναι ο Νίκος Μαστροκώστας :

Κατάγεται από την κοινότητα Βέλους Εύβοιας .Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Κατσίκη και έχουν ένα κοριτσάκι έξι χρονών .Εργάζεται 34 χρόνια στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στον ΑΗΣ Αλιβερίου ως εργοδηγός μηχανολογικής συντήρησης .

-Είναι ταμίας του σωματείου ΤΔΕ ΕΤΕ ΔΕΗ για δεύτερη θητεία.
-Η ενασχόληση του με την τοπική αυτοδιοίκηση ξεκινάει περίπου από το 1990 ως υποψήφιος στην κοινότητα Βέλους .
-Εξελέγη πρώτη φορά Δημοτικός σύμβουλος στο πρώτο Καποδιστριακό Δήμο Δυστίων το 1998 .
-Εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου το 2019 .
-Είναι από το 2021 ΆΜΙΣΘΟΣ Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος , Ενέργειας Ανακύκλωσης και Πρωτογενή τομέα.
-Πρόεδρος επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
-Μέλος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΚΑ .
-Μέλος του Δ.Σ στον Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων Στερεάς ΦΟΔΣΑ ως εκπρόσωπος του Δήμου Και του Νόμου Εύβοιας .
-Εκπρόσωπος του Δήμου στο Περιφερειακό αναπτυξιακό πρόγραμμα leader Ευβοίας .
-Μέλος σε πολλά άλλα συμβούλια και επιτροπές .
– Με ενασχόληση σε πολλά αντικείμενα του Δήμου , με πολλές προτάσεις σε μεγάλα θέματα που ψηφίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, με ενεργό δυναμικό ρόλο στα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και σε ότι του ανατέθηκε από το Δήμαρχο.

Όταν είχε εκλεγεί στον πρώην Δήμο Δυστίων το 1998 ασχολήθηκε με το θέμα των ανεμογεννητριών και με προτάσεις του που κατατέθηκαν σε Σύσκεψη στα Κριεζά και υπογράφτηκαν από όλους του τότε Δημάρχους της νότιας Εύβοιας τους Βουλευτές και το Νομάρχη στάλθηκαν στον τότε Υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο και μπήκε μόνο η πρόταση το 3% που έπαιρναν τότε οι δήμοι από τις εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες σε όλη την Ελλάδα.

Στις προτάσεις αυτές αναφερόταν το ιδιοκτησιακό ο χωροταξικός σχεδιασμός που αν είχαν μπει στο νομό από τότε δεν θα είχε φτάσει να έχει Εύβοια αυτό το χάλι με το δάσος ανεμογεννητριών καθώς και είχε προταθεί η δημοπράτηση των χώρων αυτών που θα είχαν χωροθετηθεί και τα έσοδα θα πήγαιναν στο δήμο όπως και πολλά άλλα που ούτε καν ενδιαφέρθηκε κανείς ακόμα και τώρα δεν έχουν συμπεριληφθεί.

Δήμαρχος του ανέθεσε μία από τις δύο σημαντικότερες επιτροπές του Δήμου στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τον όρισε Πρόεδρο της.

Ο Δήμαρχος επειδή χειρίστηκε άριστα το θέμα μεταφοράς των απορριμμάτων του Δήμου με τι ΦΟΔΣΑ τον εμπιστεύτηκε να είναι εκπρόσωπος του Δήμου και στην ουσία όλων των Δήμων της Εύβοιας στον Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας όπου είναι μέτοχοι 23 Δήμοι της Στερεάς και Στο Δ.Σ είναι 10 Δήμαρχοι και ενδέκατος ο ίδιος μοναδικός Αντιδήμαρχος .

Προτάσεις του για ζητήματα που χρόνιζαν και βοηθούν τον Δήμο του και τους Δήμους της Εύβοιας ψηφίστηκαν και ισχύουν στον ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδος .

Σε αυτή τη θητεία έδειξε δυναμικό και πρωτεύοντα ρόλο με ότι αρμοδιότητα η θέμα του ανατέθηκε και διακρίθηκε για την εντιμότητα την ενεργητικότητα ,την εργατικότητα , την αποτελεσματικότητα και το ήθος του .

Όλα αυτά όντας εργαζόμενος στο πόστο του καθημερινά και σε υπεύθυνη θέση στον ΑΗΣ Αλιβερίου .

Τα έργα και οι δράσεις του έχουν γραφτεί πολλές φορές σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Εύβοιας και της Στερεάς Ελλάδος καθώς και σε τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.

Με την εκλογή του θα είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης και στέλεχος για την επόμενη μέρα των εκλογών στο πλευρό του Νίκου Μπαράκου για μία “Πορεία Δημιουργίας ” για το αύριο του Δήμου και των Δημοτών .