Νίκος Μπαράκος για τις ανεμογεννήτριες: “Το σίγουρο είναι όμως ότι εμείς θα εξαντλήσουμε και ήδη το κάνουμε κάθε  δυνατότητα παρέμβασης που έχουμε.”

Νίκος Μπαράκος - Τηλεδιάσκεψη

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου κ. Νικόλαος Μπαράκος παραβρέθηκε και εκείνος στην τηλεδιάσκεψη που έγινε με θέμα τις ανεμογεννήτριες όπου έκανε μια εκτενή παρέμβαση και εκείνος για το θέμα αυτό όπου περιέγραψε αναλυτικά τις κινήσεις του Δήμου και τις προϋποθέσεις που θα δεχθεί την εγκατάσταση ανεμογεννητριών…

 

Ξεκινώντας ο αντιδήμαρχος συνεχάρη τους διοργανωτές για την τηλεδιάσκεψη: “Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σας συγχαρώ για αυτή την πρωτοβουλία. Είναι πολύ σημαντική. Βρισκόμαστε σε μία πολύ ιδιαίτερη συγκυρία με τον κορονοϊό και είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να βρεθούμε από κοντά παραπάνω από ένα συγκεκριμένο αριθμών ανθρώπων.”

Οπότε αυτό που γίνεται σήμερα είναι Εξαιρετικά ενδιαφέρον και οικολογικό. Κυρίως μπορούμε να ακούσουμε ενδιαφέροντα πράγματα που μέχρι τώρα έχουν ειπωθεί. Ειδικά η περιοχή της Καρυστίας και κάποια τμήματα του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, κυρίως η δημοτική ενότητα Δυστίων είναι από τις πρώτες περιοχές στη χώρα που αναπτύχθηκαν μαζικά οι ανεμογεννήτριες και προφανώς και σαν μορφή ενέργειας είναι μία εναλλακτική μορφή ενέργειας οι οποίες συγκρίσιμες  με άλλες μορφές είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Οι τοπικές κοινωνίες σε ένα βαθμό είχαν αποδεχθεί αυτές τις καταστάσεις, τώρα τελευταία όμως τα σημάδια που έχουμε, δείχνουν ότι πέρα από τις πρώτες εγκαταστάσεις που γινόντουσαν σε κάποια τμήματα σε περιοχές που δεν είχαν ιδιαίτερο φυσικό κάλος, δεν είχανε βλάστηση τώρα έχουν επεκτάθηκε και προτείνονται και περιοχές οι οποίες έχουν άλλα χαρακτηριστικά.

Θανατηφόρο στην Κάρυστο: 64χρονος βρέθηκε καταπλακωμένος από κουβούκλιο τα ξημερώματα

Αυτό βέβαια γίνεται χωρίς καμία ανάμειξη ουσιαστική και χωρίς να λαμβάνεται καθόλου υπόψη η γνώμη των τοπικών κοινωνιών μέσω της έκφραση προβάλαν τα δημοτικά συμβούλια αλλά και μέσω των φορέων.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και επειδή το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει αυτή η κουβέντα γιατί μαζί με μας συμβαίνει και σε πολλά άλλα σημεία της χώρας όλη η τοπική αυτοδιοίκηση φαίνεται ότι το έχει καταλάβει και αντιδρά πάνω ας αυτό.

Εμείς και από την πλευρά μας ως Δήμος όπως είπε και ο κύριος Δημάς έχουμε κάνει Κάποιες ενέργειες. Είμαστε ξεκάθαροι στη θέση μας, δεν είμαστε εναντίον της αιολικής ενέργειας προφανώς, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε χωροθέτηση ανεμογεννητριών σε περιοχές οι οποίες έχουν φυσικό κάλος, οι οποίες είναι προστατευόμενες πολύ περισσότερο και σε περιοχές που η δική μας η άποψη, η δική μας αντίληψη, προβλέπει άλλου είδους δραστηριότητες οι οποίες θεωρούνται αναπτυξιακές και προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Το σίγουρο είναι όμως ότι εμείς θα εξαντλήσουμε και ήδη το κάνουμε κάθε  δυνατότητα παρέμβασης που έχουμε. Είχαμε και μία συνάντηση με τους όμορους δήμους. Γιατί η επένδυση αυτή τελευταία αφορά και αυτούς και εκεί όλοι μας συμφωνήσαμε ότι δεν μπορούμε να βρεθούμε αυτή την επένδυση. Ο καθένας από τη μεριά του βέβαια κάνει και μεμονωμένες κινήσεις αλλά σίγουρα υπάρχει και μία συνεννόηση και συνεργασία για κινήσεις που θα γίνουν συνολικά από όλους μας σε κάθε στάδιο και σε κάθε βήμα γιατί όπως ειπώθηκε πολύ σωστά είναι και διαδικασίες που κρατούν μεγάλα χρονικά διαστήματα, εμείς θα διεκδικήσουμε και προσπαθείς να τρέξουμε και να αποτρέψουμε αυτές τις εγκαταστάσεις και γενικά νομίζω ότι εφόσον δεν μπορέσουμε νομικά να πετύχουμε κάτι θα πρέπει να βρούμε μετά άλλες μορφές αντίδρασης…

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του αντιδημάρχου:

Εύβοια: Εκτός ελέγχου η μάστιγα των διαρρήξεων και των κλοπών σε κλειστά καταστήματα – Σωματείο ‘’Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ’: “Οι δράστες στις περισσότερες περιπτώσεις και μη βλέποντας χρήματα στα ταμεία, αρπάζουν ότι βρίσκουν…”

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Νέα Αρτάκη: Διαρρήκτες έκαναν «πλιάτσικο» σε κεντρικό ξενοδοχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

Πανικός στον Δήμο Χαλκιδέων – Δημοτικός Υπάλληλος με όχημα του Δήμου “Ψάρευε ερωτικό σύντροφο” με δόλωμα 50αρικο δίπλα στο Αστυνομικό Μέγαρο – Διετάχθη ΕΔΕ από την Έλενα Βάκα

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο