Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας ο Σπύρος Πνευματικός

New Project 26

Τη διαβεβαίωση ότι θα μεταφέρει στον Υπουργό Υγείας τα αιτήματα που του έθεσαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Χαλκίδας με σημαντικότερο την άμεση πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών, αλλά και την κάλυψη των κενών θέσεων έδωσε ο Σπύρος Πνευματικός, βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ, ο οποίος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Χαλκίδας, επισημαίνοντας, ότι πρωταρχικός στόχος είναι να εξασφαλιστεί μετά και την έγκριση του νέου Οργανισμού η ενίσχυση και η εύρυθμη λειτουργία των κλινικών.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Διοικητή κ, Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη στην οποία συμμετείχαν οι Διευθυντές: Παθολογικής Κλινικής κ. Γιώργος Χαλιώτης, Χειρουργικής κ. Κώστας Παλόγος, Καρδιολογικής κα Κωνσταντίνα Τόλη, η Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας κα Λευκοθέα Μεγαρίτη και η Τομεάρχης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Κυριακή Σχοινά ο βουλευτής ενημερώθηκε για σειρά ζητημάτων, που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα αξιοποίησης του παλιού Νοσοκομείου για το οποίο ο κ. Πνευματικός τόνισε, ότι θα επαναφέρει την πρότασή του στον Υπουργό Υγείας κατόπιν συνεννόησης και με την Δήμαρχο Χαλκιδέων να εξεταστεί η δυνατότητα να λειτουργήσει ως Κέντρο Αποκατάστασης και Φροντίδας παρηγορητικής, λύνοντας αρκετά προβλήματα συμπληρώνοντας υπηρεσίες υγείας στην Εύβοια, αλλά και την ευρύτερη περιοχή και αποτελώντας μία σημαντική πηγή εσόδων.

Ένα ακόμα ζήτημα για το οποίο ενημερώθηκε ο βουλευτής και ζητήθηκε η στήριξή του αφορά στην αξιοποίηση της δωρεάς του «κληροδοτήματος Βασιλείου Μπαφέρου» για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τη λειτουργία της ογκολογικής μονάδας και πιο συγκεκριμένα για την ανάπτυξη ογκολογικών θεραπειών ακτινοβολίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ενημέρωσε ο Διοικητής, έχει ήδη κατατεθεί αιτιολογική πρόταση στην Υγειονομική Περιφέρεια και στο Υπουργείο Υγείας, ενώ έχει γίνει και επαφή με τον αρμόδιο καθηγητή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, για την ένταξη του Νοσοκομείου, στο σχεδιασμό για την ανάπτυξη ακτινοθεραπευτικών κέντρων.
Τέλος, ο κ. Πνευματικός κατέθεσε συμβουλευτικά την προσωπική του άποψη, ζητώντας να την εξετάσουν και σε περίπτωση σύμφωνης γνώμης να διεκδικήσουν ν’ αλλάξει το Νοσοκομείο Χαλκίδας Υγειονομική Περιφέρεια και από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας να υπαχθεί στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, εκτιμώντας ότι έτσι θα υπάρξουν καλύτερες προοπτικές στελέχωσης.

Σε κάθε περίπτωση δήλωσε, ότι κατανοώντας τα προβλήματα που υπάρχουν θα βρίσκεται στο πλευρό τους επιδιώκοντας λύσεις που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

New Project 26 New Project 25 New Project 24 New Project 23