Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας ο Θανάσης Ζεμπίλης με την Αν. Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα

zempilis

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας βρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, σε σύσκεψη με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη.

Η επίσκεψη της κ. Υπουργού έγινε με αφορμή την εγκατάσταση του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας κ. Κώστα Χροναίου, στον οποίο ο κ. Ζεμπίλης ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ο κ. Ζεμπίλης, δράττοντας την ευκαιρία της παρουσίας της κ. Γκάγκα, έθεσε εκ νέου το θέμα της ενίσχυσης σε προσωπικό των υγειονομικών δομών της Εύβοιας. Ιδιαίτερα, ο κ. Ζεμπίλης επέμεινε στο θέμα της ίδρυσης αιμοδυναμικούεργαστηρίου στη καρδιολογική κλινική. Ο κ. Ζεμπίληςανέφερε τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα,

μετά την τροποποίηση και τη σχετική πρόβλεψη του νέου Οργανισμού, ώστε τα περίπου 1000 περιστατικά, που χρήζουν αιμοδυναμικής υποστήριξης ετησίως, να αντιμετωπίζονται με ασφάλεια στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, χωρίς κινδύνους για την υγεία των ασθενών και χωρίς να επιβαρύνονται τα Νοσοκομεία των Αθηνών. Τέλος, ο κ. Ζεμπίλης έθεσε το θέμα της λειτουργίας των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε Ιστιαία και Κάρυστο.

Ο κ. Σερέτης διαβεβαίωσε τον κ. Ζεμπίληότι η Μ.Τ.Ν. Καρύστου αποτελεί προτεραιότητα της 5ης ΥΠΕ, ενώ η Μ.Τ.Ν Ιστιαίας, μετά τους αλλεπάλληλους άγονους διαγωνισμούς πρόσληψης νεφρολόγων, προχωρά με την μορφή των ΣΔΙΤ, χωρίς καμμίαεπιβάρυνση για τους ιδιώτες ασθενείς.

5998048A FE0D 4D9C 998B 96BDC2F2715D

(Στη φωτογραφία μετά τη σύσκεψη διακρίνονται ο κ. Ζεμπίλης, η κ. Γκάγκα, ο κ. Σερέτης, ο κ. Χροναίος και ο κ. Χαλιώτης)