in ,

Νοσοκομείο Χαλκίδας: Πραγματοποιήθηκε η στάση εργασίας του Συλλόγου Εργαζομένων το πρωί της Τρίτης [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ_ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ_ΧΑΛΚΙΔΑΣ2

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας στην είσοδο της μονάδας…

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων:

Φωνάζουμε για τις ανάγκες της Δημόσιας υγείας σε κατάσταση πανδημίας, ένα χρόνο τώρα. Διαμαρτυρόμαστε για ελλιπή οργάνωση και στελέχωση του νοσοκομείου Χαλκίδας, φοβούμενοι ότι και η περιοχή μας θα δεχτεί μεγάλη πίεση.

Και οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν….

Η συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση ύποπτων και θετικών κρουσμάτων στα ΤΕΠ, η μεγάλη πληρότητα κλινικής και ΜΕΘ covid19, το αριθμητικά ανεπαρκές προσωπικό που καθημερινά μετράει απώλειες, δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση, η οποία τείνει πλέον να γίνει ανεξέλεγκτη και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι οι εργαζόμενοι. Έχουμε ξεπεράσει όρια και αντοχές….

Δυστυχώς αυτό που ενδιαφέρει τους κυβερνώντες είναι να δημιουργούν νέες κλίνες για covid19, χωρίς να ενδιαφέρονται για το έμψυχο δυναμικό.

Μέχρι αρχές Φεβρουαρίου λειτουργούσε στο νοσοκομείο κλινική covid19 με 18 κλίνες και ΜΕΘ covid19 με 10 κλίνες.

Ξαφνικά προστέθηκαν κλίνες, ώστε σήμερα στην κλινική covid19 να έχουμε 27 ασθενείς, ενώ στη ΜΕΘ covid19 12, χωρίς την απαραίτητη στελέχωση με έμψυχο δυναμικό. Επιπλέον τα ύποπτα ή θετικά περιστατικά μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στο υπόγειο, στον προθάλαμο της κλινικής covid19, όπου λειτουργούν εξεταστήρια με προσωπικό από τα ΤΕΠ, δηλαδή ο γιατρός και ο νοσηλευτής τη μία μέρα θα είναι στη διαλογή των περιστατικών covid και την επόμενη θα αντιμετωπίζει ασθενείς στα επείγοντα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στη ΜΕΘ το προσωπικό εργάζεται σε συνεχόμενες βάρδιες με ένα ρεπό ή και χωρίς ρεπό την εβδομάδα, ενώ πάλι δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες….Και φτάνουμε στις αναλογίες 1 νοσηλευτής, στην καλύτερη περίπτωση, για 4 ασθενείς και στη χειρότερη 1 νοσηλευτής για 6 ασθενείς….εγκληματική αναλογία για τη λειτουργία της ΜΕΘ.

Επιπλέον η λειτουργία της κλινικής covid19 δεν τηρεί τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για ασθενείς και προσωπικό, ενώ στην ουσία λειτουργεί ως ΜΑΦ και όχι ως κλινική ήπιας νοσηλείας και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί, όπως έχουμε επισημάνει με έγγραφά μας, προς τη Διοίκηση, την 5η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας.

Και δεν μείναμε σε αυτό… Με εντολή της Διοίκησης έγινε σύμπτυξη 2 κλινικών, της Μ/Γ και της Παιδ/κής, στον 1ο όροφο, με σκοπό να δοθούν άλλες 32 κλίνες για covid19, με μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού από άλλα τμήματα, για να τις λειτουργήσει. Στην κλινική covid19, που λειτουργεί στο υπόγειο, όπως και στην κλινική του 1ου ορόφου δεν υπάρχει μόνιμο ιατρικό προσωπικό, το νοσηλευτικό προσωπικό που έχει μετακινηθεί είναι ανεπαρκές για να καλύψει τις ανάγκες, ενώ και τα άλλα τμήματα του νοσοκομείου υπολειτουργούν. Επίσης μόνιμοι τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμων, φυσιοθεραπευτές κλπ θα πρέπει να απασχολούνται στις συγκεκριμένες κλινικές.

Φυσικά οι μετακινήσεις προσωπικού, η υπολειτουργία των τμημάτων, το κλείσιμο των τακτικών χειρουργείων και τακτικών ιατρείων δεν λύνουν το τεράστιο πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου, αντίθετα το μετατρέπουν σε νοσοκομείο μιας νόσου και αυτό με οριακό προσωπικό.

Είναι εγκληματικές οι πολιτικές ευθύνες που φέρει η Κυβέρνηση γιατί πάνω από 10 μήνες από την έναρξη της πανδημίας δεν έχει κάνει τίποτα το ουσιαστικό για να θωρακίσει την δημόσια υγεία ενώ βρισκόμαστε προ του τρίτου κύματος!

Οι υπεύθυνοι μπορεί να σφυρίζουν αδιάφορα και να παίζουν τη ζωή μας στα ζάρια……όμως εμείς δεν θα ανεχτούμε άλλο την κοροϊδία τους….

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού με διαδικασίες του κατεπείγοντος και μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων.

Τήρηση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου. Τακτικά, επαναλαμβανόμενα, τεστ στους εργαζόμενους.

Να μην μετατραπεί το νοσοκομείο σε νοσοκομείο μιας νόσου.

Ενίσχυση της ΠΦΥ σε υποδομή και προσωπικό, ώστε να αναλάβει εξολοκλήρου τον εμβολιασμό των κατοίκων της πόλης και του νομού γενικότερα.

Ένταξη στα ΒΑΕ.

Χαρακτηρισμό των συνεπειών από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα και επαγγελματική ασθένεια.

Το ΔΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Τραγελαφικές εικόνες στο Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας – Δίπλα στην μαιευτική κλινική η νέα πτέρυγα Covid 19 – Δείτε πως χώρισαν τις εισόδους [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

ΘΡΙΛΕΡ στην Χαλκίδα: Πτώμα βρέθηκε κρεμασμένο σε απόμερο μέρος στην Δροσιά

Χαλκίδα Ευβοίας: Κλέφτες άνοιξαν και πήραν ότι βρήκαν σε 3 καταστήματα γνωστού επιχειρηματία – Βίντεο ντοκουμέντο την ώρα της ληστείας [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Κάρυστος: 40χρονη έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης – Τουλάχιστον 100.000 ευρώ η λεία των απατεώνων

Σοβαρό τροχαίο στην Δροσιά Χαλκίδας – Τραυματισμένος ο ένας οδηγός

Διαβάστε όλα τα νέα του eviathema.gr στο Google News

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις

Όλες οι Ειδήσεις για τον Κορονοϊό στο koronoios.today

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Eviathema.gr

Ειδήσεις από Βόρεια Εύβοια και Νότια Εύβοια, την Χαλκίδα, τα Ψαχνά, την Κάρυστο, το Αλιβέρι, την Ελλάδα και τον Κόσμο

Ραπτάκης_Τζάθα

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων: Απέβαλε από το συμβούλιο την Τζάθα ο Ραπτάκης – Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Δήμος Ερέτριας - Βοήθεια στο Σπίτι

Δήμος Ερέτριας: Παρέλαβε νέο ΙΧ αυτοκίνητο – Ενίσχυση της “Βοήθειας στο σπίτι”